[]

rüyada hırsız olmak

yeni tanıştığım bir kadın, bana kendini bildi bileli rüyasında eldivenli bir hırsız olduğunu, kendisiyle aynı yaşta ama erkek gibi, bir şeyler çaldığını bunun hala devam ettiğini anlattı. bi ara baya abartılı görüp, korktuğundan uyumadığı bile oluyomuş. gerçek hayatta tanıdığı anne baba kardeş arkadaşları başka insanlar olarak görüp onlardan bir şeyler çalıyomuş vsvsvs.
yalan söyleme ihtimalini gözardı edersek,
var mı böyle bir rahatsızlık olay? bilinçaltı patlaması? nasıl bir kafa olabilir?


 
Jung'a göre karşı cins olduğunu görmek kişinin durumuna göre kafasındaki ideal erkeği tanımlar der. Sonraki birtkaım kişiler(hatırlamıyorum kim olduklarını) ise bunu kişinin durumunda öyle şeyler olması ki toplumun veya çevresinin kendisinden biraz karşı cins gibi olması gerektiğini beklediği olarak belirtir. Yani, aslında çevresi o kişiden birtakım ağırlıkla erkekleri belirtirken kullanılan özelliklerden istiyordur. Atıyorum şu an, kötü ve saçma da bir örnek olabilir de, anne kızının biraz daha kas açısından güçlü olmasını yıllardır kafasına kakıyor olabilir. Ya da arkadaşın çocukluğundan beri "Bende şans olsa erkek doğardım" diyor olabilir; bunu da çok hissediyor olabilir.(Kötü bir örnek ama erkeklerle özdeşleşen birçok özellik var) Ayrıca sürekli erkek görmenin hayattaki en baskın erkekle ilgili sorunlar olduğunu da söyleyenler var. Genelde de onunla iletişim halinde olunmadığında veya fiziksel bir ayrılık olduğuna, bir şekilde o erkeğe ulaşılmaya çalışıldığına yoranlar da var.

Çalma rüyası da çok çok değil ama yine tipik rüyalar klasmanında. Bunu da muhtemelen Gillian Holloway'in kitabında ya da ona benzer birinin kitabında okumuş olabilirim. Kişinin bir şyeler çaldığında, kişinin aslında sürekli bir şeye ihtiyaç duyduğunu belirtebilir. Sürekli bir başarısızlık hissi olabilir, yani sürekli baskı altında ise ve ailesi sürekli başkaları ile kıyaslanıp kendini başarısız hissetmesini sağlıyorsa, ya da bir alanda çok başarısız olduğunu düşünüyorsa, bu ihtiyacı bir türlü kapatamıyorsa bunu rüyada çalarak veya başkasından alarak kapatıyor olabilir. Çalmanın gerçekleştiği yerlerin de önemli olduğunu hatırlıyorum ama ne açıdan, bilmiyorum. Ayrıca kendisinden de bir şeyler çalınmış olması birtakım kimlik krizlerini düşündürtebilir. Bu biraz daha mantıklı olabilir, çünkü hem kendini farklı cinsiyette görüyor, yani birtakım kişiliğinde eksiklikler olduğunu düşünme eğilimi var. Çalma rüyası ile bunun bir kimlik krizi olabileceği mantıklı geldi. İkisi birbirinin sağlaması olabilir.

Tabii, tamamen anlamsız bir rüyaya kafasını takmış da olabilir, tamamen anlamsız da olabilir ama yorum isterseniz, böyle bir şeyler çıkabilir.
  • aychovsky  (26.01.14 09:05:36 ~ 09:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.