[]

kredi kartı asgari ödeme nedir

tamamen kredi kartı cahili olduğumdan soruyorum

ilk defa kredi kartı ile alışveriş yaptım. bunu da taksitlendirdim. banka hesabımdan da otomatik ödeme talimatı vermek istiyorum.

şimdi diyelim ki borcum 500 lira, 10 taksit yaptırdım. her ay 50 lirasını ödemek istiyorum. bankanın(garanti) internet şeysinde ödeme için yüzde 27 ve yüzde 100 olarak iki seçenek var. bu ne anlama geliyor? yüzde yüz dersem bir kerede 500 liranın tamamını mı ödemiş olurum?

 
borcunun 100%'ü ya da asgari tutardan biraz fazlası (25%+2%) şeklinde ödeme seçenekleri sunulmuş, kartının toplam limiti ile alakası yok.

zaten 10 taksitle aldığın şeyi tek seferde ödeyemezsin diye biliyorum

asgari ödeme nedir dersen kartının kullanıma kapanmaması ve borcuna faiz işlememesi için o ay bankaya vermen gereken minimum tutar sayısal olarak 25%, 4 ay boyunca hep asgari ödersen de asgari tutar borcunun tamamını kapatıncaya kadar 50%'ye çıkıyor (bu kısımda yanılıyor olabilirim)
  • ne gerek var ki  (26.01.14 04:48:31 ~ 04:54:10) 
yüzde 27 seçersem her ay 50 tl yerine 13.5 tl mi öderim yani?


  • obez kirpi george  (26.01.14 05:27:12) 
tam öyle değil. bu ay 50 lira borcun var, minimumu ödedin, sonraki ay ödemen gereken borç taksit bedelin + geçen aydan minimumunu ödeyerek borçlandığın bedel oluyor, 63.5, onun da yine minimumunu ödedin, onun 4'te 1'i, öyle artarak gidiyor.


  • chronic unholy  (26.01.14 05:42:18) 
Ekstrende kac yaZıyorsa onun tamamını odemelisin 50 lira taksitten ve varsa diğer tek cekim odemeler

Asgari demek. Ödeme imkanım yok. En az ne kadar ödeyeyim ki tasal takip baslamasın. Yani eksik ödersin ama kalanına faiz işler
  • efruz  (26.01.14 08:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.