[]

profesorlerin maastan baska geliri var mi ?

adam/kadin 20 sene calisiyor profesor oluyor sacma sapan bi para veriyorlar. tamam idealistler falan da bu kadar da olmaz lan. baktigim kadariyla yurtdisinda da boyle sadece turkiye'de degil. bu insanlarin baska geliri var mi? okulda hem ders verirken hem arastirma yaparken bir de disarda danismanlik vs yapabiliyorlar mi? yapmaya zamanlari kalyor mu ya da? bilmem ne odulu vs yaziyor cv lerinde bazilarinin. onlar para veriyor mu?

tesekkurler


 
Fabrikalara, laboratuvarlara, finans kurumlarına danışman olurlar, televizyona çıkarlar, kitap yazarlar, aklını kullanan iyi paralar alır..


  • bigfishar  (25.01.14 20:03:10 ~ 20:04:03) 
bilginin para ettiği düzenlerde iy para kazanan hocalar olur. hepsi değil ama kazananı da çoğiy kazanır.


  • compadrito  (25.01.14 20:03:41) 
kendi aldığı maaş dışında, ders ücretleri oluyor, idari görevleri oluyor,araştırmalarda danışmanlık yapabiliyor, hazırlanan projelerden kazancı oluyor, yayımlanan eserlerine karşılık ücret alıyorlar vs vs ve bunlar hep para. :)


  • bokmuhendisi  (25.01.14 20:11:41) 
danışmanlıktan deli gibi para kazanabiliyorlar.

çalıştığım şirketin yangın danışmanı diye bir profa 70.000$ verdiğini biliyorum. zemin ile ilgili bir profa 5.000 TL vermiştik adam ile sadece bir kez görüşüp veriler hakkında yorum yapması için.
  • bira sisesi kapagi  (25.01.14 20:23:36) 
bizim hocalardan 3 tanesi, batmakta olan bir kimya fabrikasının sorununu çözmüşler. fabrika da bunlara 300 bin tl vermiş. bizim hocalar kabul etmemiş onun yerine fabrikaya bizden 3 tane öğrenci alın demişler. böyle böyle oluyor heralde.


  • malibug  (25.01.14 20:40:37) 
istanbul da aylık geliri 10 bin liranın altında profesör yoktur.(net gelir)
bakmayın siz o gazetelerde çıkan devletin verdiği profesör maaşlarına...

  • ne nicki be  (25.01.14 20:47:38) 
ben bi olay biliyom da, detayını annatamam.

işi halletmek içün 1 milyon dolar istedi hoca.

şirket kabul etmedi ama herifin dediğini dinnemediği içün de gümledi...

bunnar uç örnekler!
  • compadrito  (25.01.14 20:51:04) 
Başka gelirler şöyle olabilir:

İdari görev - dekan, rektör yard, rektör
Projelerde yürütücülük - Avrupa birliği çerçeve programları, TÜBİTAK vb
Patent
Danışmanlık
  • puc  (25.01.14 21:20:56) 
o degil de cok iyiymis ya.. ben de bakip aciyordum helal diyordum.

peki profesor oluncaya kadar? asistanlar docentler vs. onlarda bu tarz danismanlik olanaklari var mi yoksa profesorlugu alacak kadar tecrube olmali mi?
  • babamasoliimbananickaldirsin  (25.01.14 21:32:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.