[]

Gezi Olaylarıyla ilgili hakkımda dava açılmış!

arkadaşlar 1 haziranda gözaltına alınıp daha sonra savcılığın görmesine bile gerek kalmadan 13 saatlik gözaltına süresinden sonra serbest bırakılan ilk 84 kişiden biriydim.

bu konuda hukuk bilen arkadaşlardan yardımlarınıza ihtiyacım var.

hakkımda diğer 84 kişiyle birlikte dava açılmış.
2013/512 isimli davada diğer kişilerle birlikte yer alıyorum.

dava devlet adına değil suat yıldırım isimli birisi (muhtemelen beni gözaltına alan sivil polis) tarafından açılmış benim davam.

izinsiz gösteri ve yürüyüş, görevli memura cebirle direnme, kamu malına zarar verme gibi suçlamalar var. Fakat ben ne zarar ziyan yaptım ne de tutuklamalara direndim. Üstelik fotoğrafçı olarak orada bulunuyordum.

duruşma 22 mayıs'ta istanbul 55. asliye ceza mahkemesinde baya kalabalık bir şekilde geçecek.

 
karşı taraf yalancı şahitlik yaptırıp hayatını söndürebilir.


  • vfgerty  (25.01.14 13:33:15) 
Baroya başvurmanız faydalı olabilir, hem prosedürle ilgili bilgi almak hem de avukat sağlanması açısından. Büyük ihtimalle hakkınızda delil bile yok, "fotoğraf çekerken gözaltına alındım, tarafımca yapıldığı söylenen suçların hiçbirini işlemedim" derseniz sorun çıkmaz gibi duruyor. Ancak sivil polisin şikayetçi olarak yazıldığı durumlarda adamla birebir karşılaştırırlar mı, dava ne yönde ilerler bilemiyorum. Avukatlara sormanız iyi olacaktır.


  • sevgikusunkanadinda  (25.01.14 13:41:09) 
aklanırsın. ceza alırsan daha iyi olur. üst mahkeme- anayasa mahkemesi- aihm diye ilerleyerek sonunda yüklü bir tazminat elde edersin


  • blossom  (25.01.14 13:52:50) 
fotoğrafçı olarak giderken basın kartın yanında mıydı? aksi halde pek bir geçerliliği olmayabilir.


  • himmet dayi  (25.01.14 14:09:50) 
mutlaka bir avukat bul, tanıdıklardan, barodan, çhd'den vs. yardım istemekten çekinme.

diğer yandan, saçma bir savunma kurma, mutlaka avukatına danış.

bu tip siyasi davalarda, daima senin açığını yakalamaya çalışırlar, kaçırdığın süreler, atlayıp gitmediğin yerler vb. olmasın.

Gayet açık, kısa, net ol, derdini açık açık anlat. Fotoğrafçı yerine gazeteci kullan, iddiaları "yalandır." gibi ifadelerle değil, "ben gördüm böyle oldu" gibi ifadelerle reddet.

konuşurken saygısızlık etme, sana dava açılmasının sebebi o hakim/savcı olmadığı gibi, seni bu işten kurtarabilecek insanlar da onlar.

ben bu yollarla bir siyasi davadan kurtuldum (vs.doğu perinçek), umarım sen de kurtulursun.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (25.01.14 15:59:13) 
pek bir şey çıkmaz merak etme. çok kötü bir hakime denk gelirsen belki bir kaç ay verir, o da hükmün açıklanması geriye bırakılır falan, hiçbir şey olmaz. zaten o türden bir sonuca da itiraz edersin. polis saldırısına uğrayan sensin, burada esasında polisin yargılanması gerekiyor. bak memlekette şöyle güzel hakimler var, umarım bunlardan birine denk gelirsin; (bkz: mahkemenin rektöre ve polise verdiği tarihi ayar)

bu arada unutmadan, mutlaka istanbul barosuna ve çağdaş hukuçular derneğine danış.
  • yokumbenburda  (25.01.14 16:08:05 ~ 16:08:48) 
Bir avukat arkadasa ulaştım sözlükten sagolsun. Gerekli bilgileri verdim. Iddianame bana henuz ulaşmadı Pazartesi iddianameyi alacağım. Ondan sonra gerekli savunma yazıları vs. yazmada yardımcı olacaklar.
Basın degilim olayları takip etmek isteyen bir foto-gözlemci olarak orada yer aldım. O donemki fotograflarım ve yorumlarımı paylaşmıştigim duyuru ekşiduyuruda gezinin ilk 3 haftası boyunca üstte kalmıştı belki hatırlayanlar vardır.
Hala öğrenciyim bu donem okulum bitecek. Duruşmanın oldugu tarih finallerimin başladığı güne denk geliyor. Umarım sıkıntılı bir donem yasamam.
  • steam  (25.01.14 20:54:31) 
Daha once benzer bir durusmaya cikmis biri olarak soyleyeyim, durusma tamamen hakimin inisiyatifinde. Sen ne desen de o yonlendiriyor yani. Ters dusmemeye calis. Zaten kalabalik bir durusma olur, benzer ifade verirsin. Chd ya da seninle birlikte yargilanacak orgut uyeleri varsa onlara ulas avukat isini hallederler, ama siyasi savunma verip vermeyeceklerini sor bence bi.
Em kotu hapis cezasi alirsin yuruyus kanununa muhalefetten ve hukmu erteelenir.

  • john lee hooker  (25.01.14 21:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.