[]

almanca müzik ve film önerisi

her ne kadar almanca konuşmakta berbat biri olsam da almancayı çok seviyorum. şu sıralar da(2 gün) müzik ve filmlerin almanca olanlarını tercih ediyorum. acaba neler önerebilirsiniz ?

izlediğim iki almanca film: die welle, freier fall

bildiğim iki müzik grubu: rammstein, oomph
bir de cem karaca'nın almanca şarkılarını biliyorum.

benim bildiğim iki müzik grubu metal ama sizin önerecekleriniz o tür olmak zorunda değil. filmler de aşk filmi olmasın yeter. (freier fall tamamı ile dram. ona aşk filmi diyecekler için ön not ^^)

 
funny games ve das leben der anderen'i izleyebilirsin. ikisi de çok güzel filmlerdir. onun dışında fatih akın'ın filmlerine de bak.


  • kibrit kutusu  (25.01.14 13:06:24) 
müzik:

karel gott,
tokio hotel,
bushido,
die fantastischen 4,
tote hosen.

film;

chiko,
gegen die wand,
nicht mein tag,
speedracer,
wut,
kanack attack.
  • brotha b  (25.01.14 13:17:11) 
Film: Das Leben Der Anderen


  •   (25.01.14 13:24:52) 
film: der untergang, das boot
mini dizi: unsere mütter unsere väter

(tümü ikinci dünya savaşı'yla ilgili. ilgini çekmiyorsa saracağını hiç zannetmiyorum)

müzik: blutengel (çoğu şarkısını sevmem. benim kişisel önerilerim beğeni sırama göre: reich mir die hand, nachtbringer, über den horizont, anders sein, weg zu mir, seelenschmerz)

ek olarak, was hast du mit meinem herz getan ve david bowie'nin heroes'unun rammstein & apocalyptica cover'ı helden'i öneririm. bir de absurd diye nazili faşikli bir grubun pesttanz şarkısına hastayım ama 100 kişiden birinin hoşuna gider diye düşünüyorum,

www.youtube.com

daha gelirse aklıma eklerim.
  • der meister  (25.01.14 13:41:46 ~ 13:46:37) 
seviyen film takip etmek için çok iyi değilse sevdiğin filmlerin almanca dublajlılarını izle derim.


  • goldentitan  (25.01.14 13:47:23) 
yazilanlar harici:

film: oh boy
müzik: de.wikipedia.org:Neue-Deutsche-H%C3%A4rte-Band

ayrica müzik olarak "die ärzte" tabii ki.

edit: link sapitik cikmis, google'da "neue deutsche härte bands" diye aratabilirsin.
  • ben de  (25.01.14 18:18:10 ~ 18:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.