[]

uzun saç topuzu sorusu

kızlar günaydın,

belimin altımda saçlarım var, yeni yeni topuz yapmaya başladım. ilk topladığım anda iyi hoş güzel ama tepedeki topuz zamanla gevşeyerek aşağılara iniyor. hep tepede kalması için ne yapıyonuz, nasıl yapıyonuz, nasıl sıkılaştırıyonuz, nasıl sabitliyonuz? mesela ince saç lastiği mi daha iyi kalın mı?

böyle şeyleri hep merak ediyorum, öğretsenize azıcık.

 
ucu olta iğnesi gibi lastikler var, onlarla denedin mi? ama ince telli düz saçta pek işe yaramıyor kayıyor o da.


  • kül  (25.01.14 11:31:27) 
Tel toka gibi ama ağzı açık olan tokalar var. Onlarla tutup 70 yerden içeri bastırıyorsun. Ben önce tokayı tel toka diye aldım, sonra ne işe yarayacağını anlamadım. Bir arkadaşım "Bana evlenirken bunla topuz yaptılardı" deyince ben de tokanın işlevini anladım. Stratejik yerlerden 4-5 toka ile topuz tutulur hale geliyor ama kuru saçta düşüp düşüp duruyor. Daha fazla toka, daha fazla şans.


  • aychovsky  (25.01.14 11:40:00 ~ 11:40:26) 
küçük kıskaç tokalarla tutturuyorum. ama illaki bi yerden çıkıyor bikaç saç bozuluyo. :)

firkete de kullanabilirsin.
  • kakao  (25.01.14 11:40:01 ~ 11:40:36) 
benim de saçlarım belimde, ben de bu problemi hep yaşadım.

şöyle ki; saçımı bu yaşıma dek lastik tokayla toplayamadım çünki o lastik illa kayıyor topuz topuzluktan, at kuyruğu kuyrukluktan çıkıyordu.

çözüm: saçını tepeden topla döndürüp topuz haline getir ve ucunu topuzun altına koyup linkteki tokadan tak.

www.modawoo.com

saçlarım kalın telli olduğu halde kaymıyor hiç. böyle yani. (:
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (25.01.14 11:41:54) 
erkeğim ben ama, yetmiş yerden tel toka veya o resimdeki koca kıskaçlı yengeç tokadan olmaz ki.

bütün cevapları mixleyip ortak bir çözüm bulacam ama, sağolun.
  • tolga asp  (25.01.14 12:26:25) 
Önyargılarımın kurbanı oldum, topuzu gördüm ve cinsiyete bakmadım bile. Tam veya yarım samurai topuzu yapın, seksi de oluyor. Yarım samurai saçınızın yarısı ile yapılmış samurai topuzudur. İnternette resmini bulamadım ama şöyle bir şey www.trbimg.com
Yarımı önermemin nedeni şu: daha az saç = daha sıkı tutan toka.
Bu da tam samurai 3.bp.blogspot.com
Örneğin, şu an göremiyoruz ama şu da muhtemelen bir yarım Samurai topuzu
i.dailymail.co.uk
Saç gürse, kuru ise ve hacimli ise tokalar daha az tutar. Daha az gür olduğunda ve biraz yağlı olduğunda daha çok durmaya meyillidir.
  • aychovsky  (25.01.14 12:40:58 ~ 12:42:56) 
ouu erkek kişisine verdiğim fikirlere bak yahu.

şu linkteki gibi yapman mümkünse şahanenin ötesinde olur.
uzun saç bu modelle müthiş oluyor bence erkekte.

galeri2.uludagsozluk.com
db2.stb.s-msn.com

saçların beline kadarsa ve kalın telliyse topuz çok mümkün olmayabilir sanıyorum. aralarından aldırarak biraz hafifletebilirsin, o vakit daha basit olacaktır toplamak. bir de toka alırken lastiklerin kalın, sımsıkı olmalarına dikkat etmelisin. eline alıp gevşetmeye çalışır gibi test edebilirsin. (:
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (25.01.14 21:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.