[]

Canon 400d için lens önerebilir misiniz ?

İki sorum var sizlere.

1) Canon 400d'ye pahalı bir lens almak mantıklı mı ? XXd serisi olmadıktan sonra fark eder mi eski model olması ?

2) 18-55 gibi çop lense alternatif ne alabilirim ? Sabit lens de olsa olur.

 
crop sensörler için üretilmiş tüm lensleri alabilirsiniz. lens pahalı olunca ne oluyor onu anlamadım? bence pahasına göre değil, ihtiyacınıza göre lens alın. geniş açı, makro, tele... neye ihtiyacınız var. mevcut lensiniz nedir? ve o lens ile ne yapamıyorsunuz?


  • coder6006  (25.01.14 11:19:34) 
kesinlikle 50 mm alman gerek bence, 250 lira civari olmasi lazim, ki fotograf cekip bu lensi olmayani dovuyorlar sanirim. gercekten de fiyat performans bakimindan cok cok basarili. tabii sabit lens oldugunu belirtelim.


  • kameraya el sallayan adam  (25.01.14 12:00:03) 
ben bu 50mm f1.8 fetişini anlamıyorum. yok illa olması lazım, yok olmayanı döverler, yok çok başarılı.

lens dediğiniz ihtiyaca göre alınır. ben de 50mm'yi öve öve bitiremeyenlerin gazına gelip aldım, fiyatı da çok güzeldi. makinemi ilk olarak bununla kullanmaya başladım, makineden soğuttu şerefsizim. gerktiği yerde çok dar kaldı, netleme hızı rezalet, prime olduğu için az yaklaşayım kadraj ayarlayayım yok. ihtiyaca göre başarılı olabilir ama benim ihtiyacımı karşılamadı.

portre çekecekseniz, still life çekecekseniz, ürün mürün çekecekseniz, video çekecekseniz, bir de bokehin hastasıysanız alın, açık diyafram ve düşük net alan derinliğiyle, beni çek ama arkam bulanık olsun panpa moduyla coşun. ama 18-55'e alternatif değil. ona alternatif istiyorsanız, biraz da bütçe varsa tamron 17-50 f2.8. para durumuna göre vc'li veya vc'siz.

xxD serisiyle xxxD serisinin sensör olarak farkı yok. seri çekim hızı, gövde malzemesi, üst lcd ekran falan gibi farkları var sadece. o makineye de pahalı, pahalı demeyelim de kaliteli lens gayet alınabilir.

50 mm'yi satsam satıcam ama zaten sıfırı 200 lira olan lensin ikinci eline verecekleri para üç kuruş bişey. belki işe yarar diye duruyor.
  • kibritsuyu  (25.01.14 12:37:22 ~ 13:05:50) 
18-55'e neden çöp diyorsunuz anlamıyorum. ekşi sözlükteki tipik görgüsüz (aman ucuz lens ya) entryleri yüzünden çöp derseniz lenslere daha çok hata yaparsınız.

tamamen kullanım durumunuza bağlı. 18-55in üstü all around bir 18-200dür. ama ne alayım nasıl bir şey alayım diye soruyorsanız kendinize kesinlikle kit lensinizi kullanmaya devam etmeniz ve kullanım durumunuz şekillendikten sonra lense yatırım yapmalısınız.

çok portre çektiğinizi mi fark ediyorsunuz? 50mm'ye yonelirsiniz.

mimari detayları uzerindeki toza kadar yakalamayı mı seviyorsunuz? telefoto.

18-55'ten memnunsunuz fakat ayni yaklasimda daha iyi bir lense mi ihtiyaciniz var? 18-200.

landscape fotoğrafları mı ilginizi çekiyor? genis acili lens.

kafanızda ne yapmak istediğiniz oluşuncaya kadar kit lensi kullanmaya devam edin derim. çöp değildir kit lens yahu, telefoto da alsaniz 50mm'de alsaniz yine tasimaya devam edeceksiniz yaninizda kit lensi.
  • kuja  (25.01.14 12:53:12 ~ 12:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.