[]

En iyi kırma/melez köpek

hangi ırklar arasında olurdu sizce? örneğin, sallıyorum labrador'la alman çoban köpeği kırması çok iyi olurdu, birinin oyunculuğunu birinin koruma güdüsünü alırdı gibi... (gerçi hangisinden hangi özelliği alacağı da nasıl belli olur bir fikrim yok tabi)




 
  • whoosie  (24.01.14 22:10:44) 
hazır kırılmışı var, doberman.
-alman çoban
-alman pinscher
-rottweiler
-danua
-beauceron
-greyhound
-manchester terrier

daha iyisini yapana kadar en iyisi bu..

illa yeni bi şey olsun diye soruyorsan, ne kırarsam kırayım(o nasıl bi lafsa) alman çoban çoban köpeği'nin zekasından, kane korsa'nın cesaretinden, alabay'ın heybetinden ve kangalın sadıklığından faydalanırdım.

gerçi ben kurt melezini sevmiyorum, ya saf alman olacak ya da hiç olmayacak. o nedenle zekası için collie'den de faydalanabiliriz. zira kendisi en zeki köpek. sonra bi teriyer cinsi var bu sirklerde kullanılan o ikinci en zeki, üçüncüde alman kurdu.
  • eyyor  (24.01.14 22:19:53) 
hocam çoğu cins hayvan kırma zaten, bilmem kaç ırkın yıllar boyu birbiriyle çiftleştirilmesi sonucu elde edilmiş hayvanlara 'safkan' diyorlar.

örneğin dogo argantino; en.wikipedia.org

' Antonio Martinez picked the Cordoba Fighting Dog to be the base for the breed.[11] This breed is extinct today, but it was said that as a large and ferocious dog, it was a great hunter. Martinez crossed it with the Great Dane, Boxer, Spanish Mastiff, Old English Bulldog, Bull Terrier, Great Pyrenees, Pointer, Irish Wolfhound and Dogue de Bordeaux.[11] Nores Martinez continued to develop the breed via selective breeding to introduce the desired traits.'
  • Mackinaw  (24.01.14 23:05:21) 
biliyorum. çaprazlama diyorlar hatta, ikiden çok ırkı karıştırıyorlar vs. ben, sizin genel olarak en sevdiğiniz iki köpeği sordum aslında kabaca. daha doğrusu en sevdiğiniz iki köpek özelliği bir arada olsa gibi...


  • qwertyali  (24.01.14 23:28:49) 
o zaman iki köpek değil de, ben sana şöyle sıralayayım:

1- dogo argentino
2- rottweiler
3- german shepherd
4- doberman pinscher

tabii şimdi bu hayvanları listeledim diye sadist, manyak gibi yakıştırmalara maruz kalmayayım, hakettikleri saygıyı elde edebildikleri için, güçlü olmayı başarabildikleri için hayranım bu türlere.

öte yandan daha önce canım gibi baktığım bir sokak köpeğim var, şöyle takdim edeyim postimg.org , hiç bir şeye değişmem bu hayvanı ki ne kırması olduğunu bile bilmiyorum.
  • Mackinaw  (24.01.14 23:45:26) 
çok güzelmiş. uzun ömürler dilerim.


  • qwertyali  (24.01.14 23:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.