[]

köpeğim olsun istiyorum // minyatür schnauzer?

selam petlovers, içimde yıllardır sönmeyen bir köpek bakma isteği var ancak sıradan bir apartman dairesinde oturduğumuz için hep çekinmekteydim. yine de uzun uzun köpeklerle ilgili yazıları okuyup bilgi edinmeye çalıştım. ancak yine de olursa ilk kez sahip olacağım için tedirginliğim ve merak ettiklerim var.

istediğim köpeğin bahsettiğim durum sebebiyle evde bakılabilir olması gerekiyor ancak elbette her gün dışarı çıkarıp gezdirebilirim. fazla gürültücü olmamalı ki komşular sorun çıkartmasınlar. tüy konusunda da annem çok hassas o yüzden tüylerini dökmeyen bir cins olmalı. bir de büyüdüğünde eşşek kadar olmasa iyi olur, o yüzden aklımdaki köpek türü minyatür schnauzer (napiym seviyorum), bu köpekten edinip edinmemem mümkün mü bilmiyorum çünkü internette hiç bir yerde bulamadım, barınaklarlarda olup olmadığı konusunda da emin değilim.

Bu konuda fikrinizi almak istedim, sizce de bu köpek bana iyi bir arkadaş olabilir mi (ya da ben ona), yoksa yerinde olsam istediğin özelliklere sahip şöyle bir şey düşünürdüm diyeceğiniz bir cins var mıdır?

son bir konu, astım hastasıyım (ama köpeğklere alerjim yok), doktorumla görüşmem elbette daha sağlıklı olur ancak bilenler için köpekle yaşamanın astım açısından bir sakıncası olur mu merak etmekteyim.

köpek sahipleri ya da ilgililerin yardımını bekliyorum, teşekkürler

 
aynı hastalık eve misafir bir yorkshire terrier kırması geldikten sonra benim valideye de bulaştı. bir köpek aşkıdır gidiyor. birkaç tanesiyle ilgilenme fırsatım oldu, onlar da gayet canayakın köpekler. köpekler hakkında kediler kadar çok şey bilmesem de şu bir gerçek: bunlar küçüldükçe cesaretli ve hareketli oluyorlar. ne bileyim dana kadar bir golden'ın güvercinlerle hiçbir alıp veremediği yokken, el kadar terrier'ler manyak gibi camdan cama koşabiliyor evde. birbirlerine karşı da durum aynı sanırım. ama bu resimdeki düğme burun da çok tatlı yahu.

ayrıca şimdi tüylerine takan anne böyle küçük emrah bakışlı bir şeyle birkaç önemli an geçirince yelkenleri suya indirebilir, ona peluş yatak almaya falan kalkabilir.
  • tarantinoesque  (13.05.09 03:12:19 ~ 03:13:41) 
hayatını bir köpekle paylaşmak çok güzel bir şeydir. insana olan sevgisini köpek kadar belli edebilen başka bir hayvan bilmiyorum. Ancak maalesef zordur, köpekler ilgi ve sevgi isterler, her gün net 2 saat vakti (en azından)onunla geçiremeyecekseniz, bir süre sonra bıkacaksanız, aşısı, hastalığı bunaltacaksa, terbiyesiyle ilgilenemeyecekseniz. Almayın.

Köpek almak için ise, pet shop hariç her yolu deneyin, önce barınaklar ve tanıdıklar tabii. Küçük boy bir köpek daha az egzersiz ister ama daha çok ilgi sevgi ister öte yandan, büyüklere göre daha akıllıdır daha çok şey öğrenebilir ama akıllı olduğu için aklı çakallığa da çalışır tabii:)

Son 4 yıldır evimde bir Yorkshire Terrier ile birlikte yaşıyorum. Havlamaz (bu biraz köpeğin karakteri ve terbiyesiyle alakalı)tüyü dökülmez, mükemmel oyuncudur. Köpeğe allerjiniz olup olmadığını iyice denemeden de almayın ne size ne ona yazık olmasın. Kolay gelsin.
  • justaddwater  (13.05.09 08:44:03) 
evde köpeğe bakabilir miyim diye çekinceleriniz varsa önce evde köpek misafir etmeyi deneyebilirsiniz bence. mesela yedikule hayvan barınağında bazen ozel bakım isteyen yavru köpekler, hasta köpekler oluyor. bu köpeciklere bir süreliğine evinizi açıyorsunuz. iyilesene kadar mesela. bu bir öneri. çünkü köpek bakmak zor iş.(bizim de var) gün geliyor hastalanıyor tuvaletini tutamıyor, bir yerlere tatile gidince her zaman yanınızda götüremiyorsunuz,yalnız kalınca çok üzülüyorlar vs vs. yani her zaman opup sevmek olmuyor.ama iyi bir arkadas olacağınıza kuskum yok.
fotodaki cok sevimliymis.petshoplardan köpek almayın bence.sorup sorusturun yavru bir terrier de bulabilirsiniz. onlar da cok kücük. oyle topak topak da tüy dokmuor. tüy dokme mevsiminde biz tüylerini kısaltıyoruz mesela. kapı calinca havlıyor bizimki genelde. ona da artık komsular birsey demez. nasıl büyütürseniz oyle alısır diyor ve noktalıyorum.

  • berrak sudaki kırmızı balık  (13.05.09 10:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.