[]

3D Televizyon film türleri

Eve 3D televizyon aldım LG'nin bir modeli. Gözlüksüz izlerken 3 ayrı lensten çekilmiş iç içe geçmiş bir görüntü görüyoruz. Gözlüğü taktığımızda 3D oluyor burayakadar herşey tamam ancak internetten indirmek istediğim 3D filmlerde ekranı ortadan ikiye bölen ve aynı görüntüyü iki ayrı karede gösteren filmler var. Bu filmleri izlemeye kalktığımızda gözlük bir işe yaramıyor neden? Özel bir adı varsa ben hangi tür 3D filmleri izleyebilirim?


Edit : şimdi farkettim 3 ayrı tip 3d film var internette

1.) Ekranı ikiye bölen
(git: img72.imageshack.us )

2.) 3 lensten gösteren
(git: cdn.gizmocrave.com )

3.) 2 ayrı renk 2 ayrı lensten gösteren (Red - Green gördüm)
(git: encrypted-tbn0.gstatic.com

 
biz fakiriz bilmeyiz kardeş.


  • benaslinda  (24.01.14 15:44:49) 
o iki ekran yanyana duran filmide mavcut gözlüğünüzle izleyebiliyorsunz. Tek yapmanınz gereken tv'nin 3D ayarlarında 3d yanyana kısmını seçmeniz.


  • Dr_Stat  (24.01.14 15:45:01) 
Kumandasından seçebiliyorsunuz onu, üstüste bindir çarpraz, ters vs diye. o iki görüntüyü birleştiriyor, oluyor 3d. Yani olay gözlükte değil tvde.

Bizde Philips var, 3 seçenekli birleştirme türü var. Netten indirdilen filmleri bu şekilde izleyebiliyoruz. Mesela torrentta LGnin demosu vardı. Onu izlemiştik bu şekilde.
  • kırmızıkalem  (24.01.14 15:45:59) 
bende de LG var, 3d butonuna basarak seçiyorsun hangisini istiyorsan


  • cruseo  (24.01.14 17:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.