[]

istatistik'ten anlayan bi' arkadaş, final sorusu acil.

arkadaşlar okuyabildiğiniz kadarıyla soruları cevaplayabilirseniz çok sevinirim. biraz geç oldu ama sabah 10:30'a kadar vaktim var. soruların ilgili tablolarını aşağısında vermiş hoca. hipotezlerle filan ilgili. çalıştığım için derse gidemedim, yardımcı olana arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.




 
dostum foto bana ait degil. elimde tek bu var. biraz dikkatli bakarsan okuyabilirsin istatistikten anlayan arkadasim.


  • lizardking34  (24.01.14 07:01:02) 
435 kişi üzerinde yapılan bir anket çalışmasında katılımcıların "internette geçirdikleri süre" ve "cinsiyetleri" ...orulmuştur. Buna göre katılımcıların internette geçirdikleri süre ile cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki olduğunu söylenebilir mi? Aşağıdaki tablolarda yer alan sonuçları %5 hata payı ile değerlendiriniz.

a) Hipotezleri belirtiniz.

b) Ki-kare (Chi-Square) Test yöntemi kullanılmasının sebebini belirtiniz.

c) Sonuçları yorumlayıp hangi hipotezin doğru olduğu ile ilgili kararınızı yazınız.

bu soruda "asymp Sig" oranını göremiyoruz malesef ama sanırım soru tipini anladın. en azından buna benzer bir soruyu nasıl yapacağımı anlatabilir misin?
  • lizardking34  (24.01.14 07:11:25 ~ 07:12:36) 
az çok bu tarz şeyler yaptım. yapacak bişey yok sonucu yazarım en kötü buraya:)


  • lizardking34  (24.01.14 12:33:39) 
eyvallah sagolasin bro:)


  • lizardking34  (25.01.14 01:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.