[]

Bursaspor Taraftarı Neden Sevilmez ?

Herkese kocaman merhaba....

Bünye gecenin bu saatinde küçük bir analiz yapmak istedi...33 yaşındayım ve 16 yıldır Bursaspor'un hemen hemen tüm iç saha maçlarına ve yakın deplasmanlara ara sıra kendi aracımla giderim.. Hepimiz üniversite mezunu olan ve çoluk çocuk sahibi bir avuç arkadaş bir köşede izleriz timsahımızı.. fakat ankaragücü deplasmanı hariç gittiğimiz yerlerde arabamıza her sefer ya taş gelir ya biri küfür eder hiç olmadı tehdit ederler.. Bizim tayfaya tüm Türkiye'de duyulan bu kin ve nefretin sebebi nedir arkadaşlar??? objektif olarak dinlemek ve gerçek sebeplerini bir nebze öğrenmek isterim.. Cevaplarınız için şimdiden çoook teşekkürler..


 
Valla ben Beşiktaş'lıyım ve sevmeme sebebimi söyleyeyim.

2003-2004 sezonunda beşiktaş son maçta kaybetti ve Bursaspor küme düştü. Beşiktaş da o son maçı kaybetmesiyle bir sıra daha geride bitirdi ligi. Beşiktaş zaten o sezon ligin ikinci yarısında peş peşe puanlar kaybederek berbat bir 2. yarı geçirmişti. Ama bu gerizekalı Bursaspor taraftarı küme düşmelerinden tamamen Beşiktaş'ı sorumlu tuttular nedense. Birden düşmanlık beslediler. Beşiktaş maçlarında hep Beşiktaş taraftarına saldırdılar, küfürler ettiler. (Her defasında dayak yiyip gittiler gerçi)

Şimdi bu salak taraftarın sevimli bir tarafı mı var ki sevelim?
  • mountaincat  (23.01.14 23:29:14) 
benim nefret etme nedenim adanada oynanan bjk bursaspor maçı öncesi bursaspor taraftarının yanında çocuğu olan bir babayı bıçaklayıp kanlar içindeki fotosunu texas'ın giriş sayfasına koyup akıllı olun diye yazmasıdır, istanbul'a gelip atar gider yapmaya çalışmasıdır. sonra dayağını yer gider orası ayrı. kısacası kendilerini bişey zannediyor bursaspor taraftarı, halbuki fasulyeden nimet.


  • ryuzache  (23.01.14 23:29:55) 
bursaspor taraftarına taş atan eller kırılsın. evlerine ateşler düşsün. :) bir bursasporlu olarak kin ve nefret duyanları kınıyorum.


  • kakao  (23.01.14 23:30:40) 
@ Belchior çok yaratıcı ve zeka potansiyeli yüksek bir cevap vermişsin tebrik ederim seni einstein...


  • noisy  (23.01.14 23:39:15) 
bence tek sorunları bir anadolu takımının üstünlüğünü birlik beraberliğini yedirememeleri Manu nun bile hayran kaldığı taraftarlarız biz bursasporu travestilerle bir tutanlarada inönünün 250m üstündeki taksime bakmalarını öneririm bi


  • denizrocket  (24.01.14 00:08:24) 
Karşıyakalıyım, deplasmanınıza da gelmişliğim vardır. Amiyane tabirle "tribüncü" bir adam olarak ben severim Bursa taraftarını. Her ne kadar senede bir kaç kere deplasman yollarında karşılaşsak da o günler hariç çok da kötü anmayız bursalıları. (Şahsen bizim ortamımızda böyledir) Makarası yapılır illa ki hatta parkta bahçede içen gençler bir anda "ay ayol" diye bağırabilirler : )

Bir Eskişehir, Konya bana daha antipatik gelir. Sizin memleketin her yerinde problem yaşadığınıza gelince, ben o kadar da abartı bir tepki olduğunu düşünmüyorum. Örneğin biz daha antipatiğiz genel olarak. Bursa, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Antalya, Konya, Rize, ve bilumum ege ve İstanbul takımı hiç hazetmez bizden. Gariptir, Göztepe de bizim gibi agresif yapıdadır ama bu saydığım takımlarla arası genel olarak iyidir. Size olan tepkinin şampiyonluk sonrası başarıyı çekememekten geldiği kanaatindeyim. Yoksa tribünsel anlamda bir tepki değil, sportif bence.

Bu sene güzel deplasmanlar yapıyorsunuz, bozmayın, böyle devam.
  • sforza  (24.01.14 01:12:07) 
şimdi beşiktalılarla anlaşamayız, öyle denizli maçı gibi yakın tarihle alakası yoktur, bu adamlar zamanında gelip bizim skorboardu parçalıyor o günden sonra bu adamlarla bir türlü denk düşemiyoruz. karşıyakalılarla da pek anlaşamayız çünkü göztepe'yi severiz, kendim izmir'de büyüdüm göztepe maçlarına bursa atkısıyla bursa maçlarına da göztepe atkısıyla giderim. sonra bi diyarbakırspor olayımız var, bu adamları hiç sevmeyiz sebebi bizim faşist olmamız değil onların faşist olması. aradaki sağlam adamları tenzih ederim fakat hiç kimse bursaya gelip istiklal marşında ıslık çalamaz, yetmiyormuş gibi terörist bayrakları açamaz. yapılmadı demeyin oradaydım bende sövdüm. şimdi bir de bursa'nın kendi taraftar grubu var texas yani bursa taraftarı değil Texas olarak ayrı bir kategoriye almamız gerekir, bu adamların çoğu zafer mahallesi çıkışlı arnavutlardan oluşur. (bkz: arnavut) kendimde bir arnavut olarak maç esnasında tezahurat etmeyen arkadaşıma saldırmışlığım var, bu hep görülür bilindiği içinde bağırmayacak adam o tarafa gitmez zaten. onun dışında kavga gürültüden bahsedecek olursak, denyo heryerde denyo. fenerde cimbomda yok bi bursa da mı var? balıkesirliler bile son zamanlarda bi atarlandı bi delileştiler türkiye'de futbol budur. bursa'ya özgü değil yani.


  • dirildimde geldim  (24.01.14 01:49:47 ~ 01:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.