[]

askerlik - kısa dönem

Merhaba askerlik adlı çetrefilli süreci atlatmış bilge duyurucular, kuzen şubat ayında asker hayırlısıyla kendisi mühendislik mezunu. Hal böyle olunca kısa dönem olacak diye biliyoruz buna ek olarak şimdi asteğmen olarak yapacak gibi bi durum ortaya çıktı. Kendisi de rahatsız oldu bu durumdan biraz da tırstı açıkçası.
Şimdi bizim kuzenin asteğmen olarak askerlik yapmayı reddetme gibi bi durumu söz konusu olabilir mi ? Olursa nasıl ?
Büyüklere sorduk ama en erken askerlik yapanın üzerinden 30 yıl geçmiş haliyle pek bi bilgi edinemedik.

Sizlerden ricam bu konuda bildiklerinizi anneye anlatır gibi anlatmanız ve varsa tavsiyelerinizi paylaşmaniz, mümkünse biraz stresi atmaya yönelik tavsiyeler.


Bu arada sözlükte belirtilen askerlikle alakalı tüm başlıkları okuduk o sebeple sözlükten başlıklara yönlendirmemeniz rica olunur.

Tikler okundukca atılacaktır, şimdiden teşekkürler.

 
bildigim kadariyla ne cikarsa bahtina. degistirme sansi yok.

www.asal.msb.gov.tr

4. Sevk öncesi hazırlık işlemini tamamlayan yükümlüler sınıflandırılır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmaz.

edit: secilebiliyor derken? tercih belirtiyorsun ama garantisi yok.
  • she was my baby  (23.01.14 19:45:31 ~ 19:49:15) 
artik o secilebiliyor galiba ya.


  • bohr atom modeli  (23.01.14 19:46:29) 
Astek cikarsa astek olur. Reddetme filan yok askerde:) kubura gir cik dese girip cikacaksin. Askeriyenin muhendis ihtiyaci varsa astek alitlar. Sansina kalmis. Astek olmanin da artilari var. 12 ay yapiyorsun ama 2bin kusur lira maas bagliyorlar. Insani bir yerdeysen 300-400 e bir ev tutar, aksam 5'te cikar evine gidersin, sabah ise gelir gibi cikar birlige gidersin. Veya birlikte kalirsin gelen parayi biriktirirsin.


  • bilan  (23.01.14 19:49:11) 
değiştirme şansı yok. astek gidecek.


  • lagaluga  (23.01.14 19:50:17) 
tırsacak bişey yok, aslanlar gibi gider yapar.
1 yıl olursa aylık 2350tl ile başlar 2750tl ile bitirir. 8-5 çalışır kendi evi olur haftasonu tatili olur. yıllık izini bile olur.

  • vaktiyle iyi biriydi  (23.01.14 20:01:12) 
mühendis olduğu için uzun dönem yani astek olabilir.bu işlerin reddi seçmesi yok.askeriye ne derse o olur.şansına kalmış.


  • anti silence  (23.01.14 20:16:25) 
hangi sebeple tirstigini ben anlayamadim. onu soylersen belki "haci dusundugun seye bak ya, o oyle degil ki ehi ehi" diyebiliriz.


  • bigl0rd  (23.01.14 20:18:05) 
Bir sene mühendislikten uzak kalacağım falan diyor, birde subay gelir ezer falan diye düşünüyor.

Birde buna ek olarak kıl dönmesi ameliyatı olması gerekiyor onu da askerde yaptırıp hava değişimi alırım diyordu, onun için de geçen bi yerde okuduk giriş muayenesinde belirtmek mi gerekiyormuş neymiş onun olayı nedir acaba, ne yapmak gerekir, acemilikte yapılabilir mi?
  • bokmuhendisi  (23.01.14 20:38:36) 
askerden yeni donmus birisi olarak soyleyebilirim ki,

kisa donem de olsa, astegmen de olsa firca yemeden askerlik gecmez. net.
ben batarya yazicisiydim, dasakli torpillerim de vardi, ona ragmen bi suru firca yedigim oldu. bataryanin astegmeni de cok firca yedi, albaylardan ozellikle, bana maksimum ustegmen firca atmisti :}

diger bi mesele, suan komisyonda gorusuluyor, askerlikten sayilan hava degisimi sureleri kisaliyor. kisa donem icin 45'ten 15'e iniyor. 12 ay er/erbas olarak askerlik yapanlarin da 90 gunden 30 gune dusuyor. astegmenler icin durum ne bilmiyorum ama onlarin da degisir muhtemelen. en baba ameliyati da olsan 15 gun'den sonra safak yerinde sayiyor, iyilesince geri gidip yapiyosun askerligini.
  • she was my baby  (23.01.14 20:59:40) 
demedi deme polatlı topçu füze okulu, adestim komutanı


  • mr fusion  (23.01.14 21:55:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.