[]

arabamı geri almalıyım

adı batasıca bir firmayla sözleşme yaptım. borcum vardı mecbur hissettim o an için ve arabamı kiralık verdim.

sözleşme şartlarını yerine getirmediler.paramı ödemediler.adamlara ulaşamıyorum.dükkana kilidi vurmuşlar.güya bu firma baska bir firmaya aracı kiraladı.firmaya ulaşamayınca kiraladıkları yerin sadece bir tv kanalına dizi yapan yapımcı bir firma oldugunu biliyorum.onların yalancısıyım.. fes etme hakkım doğdu tabi.
arac bugün bir hırsızlık olayına karışmış. iyice midem bulandı.

olası bir problemde istanbul mahkemeleri sorumludur yazıyor sözleşmede.

arabam her gün aynı güzergahta hgs gişelerinden cıkıyor.
bi arabayla gidip o gişede beklesem arabayı kullanan adamı takip edip arabaya el koysam ne olur?

son 2 aydır basıma iyi namına hiç bir şey gelmedi. ölsem de kurtulsam diyorum. yardımcı olun bana lütfen.

 
polisi arayıp arabam çalındı desen olmaz mı? zira zaten çalınmış gibi gözüküyor. parçalayıp satmadıklarına göre, hele hele gişeden falan geçtiğine göre yarın polis gidip el koysun. kullananın da neye dayanarak kullandığına dair bir kanıtı yoksa (ki olmasa gerek anlattıklarına bakılırsa) alırsın arabanı. eşkıyalıkla alıp suçlu durumuna düşmeye gerek yok.


  • kibritsuyu  (23.01.14 16:47:15) 
aracımı kiralama şirketine verdiğime dair trafik tescil'e kaydettirmem gerekiyormuş 1 ay içinde. eğer bunu yapmazsam otoyol geçişleri trafik cezaları bana patlar. daha bugün 2 ceza geldi.

bu kaydı gerçekleştirirsem de calındı arabam dersem basım agrır mı?
  • omer gibi  (23.01.14 16:51:07) 
aynen dostum. kibritsuyu'nun dediği gibi yap. şimdi aranayı kullanan kişi arabanın ne gibi bir durumu var bilmiyor olabilir. haklıyken haksız duruma düşme. polise anlat. çevirmede durdururlar arabayı.


  • dalessandro  (23.01.14 16:52:26) 
birader hemen çalındı ihbarı yap,arabanla gaspa girerler sülalen varını yogunu satsa seni kurtaramazlar.hemen hemen şu an itibariyle 155 i ara ve arabanın plakası zartı zurtu tarif et çalındığını belirt.sabah da savcılıga git savcıya aabamın çalındığı ihbarını yaptım durum budur özünde diye anlat belgelendir.

buna yakın bir durum başıma geldiğinden çok dilim yandı.
  • jamswety  (23.01.14 16:57:46) 
kullanan şahıs al işte kiralama sözleşmem derse ne olacak? ://


  • omer gibi  (23.01.14 16:58:45) 
Oncelikle telefon acip arabam calindi deme yalan beyan vermis olacaksin.olusabilecek herhangi bir aksilikte yalan beyanindan sorumlu olacaksin.trafik subeye git durumunu belirt.aracina baglama karari cikarttir.kisa surede baglar garaja cektirirler arabani gider islemini yaptirir alirsin.tek yolu bu ya da 155 i ara bu durumu belirt.dogru beyanda bulun.basin agrimasin.dolandirildim de.


  • cizgilipijama  (23.01.14 17:17:46) 
kullanan şahıs al işte kira sözleşmem diye seninle imzaladığı sözleşmeyi gösterirse olmaz tabii. ama demin ne dedin? benim kiraladığım adam da başkasına kiralamış dedin. bu durumda adamın öyle bir sözleşme gösterme şansı yok. gösterse gösterse senden kiralayan adamlarla bir sözleşme gösterir. bu sözleşmenin de taraflarından biri sen değilsindir. bunun adı da bildiğin hırsızlıktır zaten. yalan söyle demiyorum ki, işin doğrusu da bu.


  • kibritsuyu  (23.01.14 17:55:26) 
polisi aradım. saçmaladım resmen. sözleşmem vardı adamlar ortadan kayboldu aracımı çaldılar dolandırıldım dedim. savcılıga gittin mi dedi gittim dedim. savcılık çözecek biz ceviremeyiz dediler.

acaba direk aracım calındı mı deseydim?
  • omer gibi  (23.01.14 18:05:40) 
savcı bir tanıdıgım oldugunu farkettim. yarın bir sonuc almayı umut ediyorum. burdan @t3hn0'ya selam ederim.


  • omer gibi  (23.01.14 18:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.