[]

inşaat firmasının/müteahhit'in sağlam olup olmadığını

nasıl anlarız? yani inşaat firması belli. yapacak müteahhitin ismide belli. bu durumda ne tür bi araştırma yapıp net bi bilgi sağlanılabilir? resmi bi durum söz konusu olabilir mi?

mesela şuraya git sor eğer adına bişi yoksa sıkıntı yaşamazsın gibi?


 
soru aynı değil dostum. başka birşeyden bahsediyorum.


  • kambocya diasporasi  (22.01.14 22:34:31) 
inşaat başlasın. subasman seviyesi dediğimiz seviyeye gelsin. (yani zemin kat tabanı ya da ilk bodrum tavanı). eğer evi almayı düşünüyorsan şantiyenin bu seviyesi onaylandıktan sonra al. inşaatın yapı denetimi kime aitse ara sor "bu şantiyenin temel üstü vizesi çıktı mı?" diye.

ancak bu adımdan sonra kat irtifaklı tapular çıkıyor.
  • reproach  (22.01.14 22:40:06) 
İnşaat firması şantiyede aktif olarak çalışan bir şantiye şefi / mühendis çalıştırıyor mu öğren. Tanıdığım birçok firma şantiye şefi olarak imzacı mühendis kullanmakta, şantiyede teknik bilgisi olan eleman yok. Bazılarında da şantiye şefi diye konulan adamın inşaata çıkıp proje açmışlığı yok. Telefonla sipariş vermekten başka işe yapamıyor. Kalfaların elinde, allaha emanet ilerliyor inşaatlar. Projeyi yanlış okuyan, eksik demir koyan demirciler falan filan.

Bunun dışında betonu döken firma iyi olacak. Dökülen betonlar test ediliyor ama test firmalarında sabunlama olayları çok yaşanmakta. Birçok beton firması kirli malzeme yüzünden, çimentodan kısmaya çalışırken testte düşük değer çıkmasın diye dökülemeyecek kadar koyu kıvamda beton yollayıp, şantiyede test için numuneler alındıktan sonra mikserlere katkı ve su katarak betonu dökülebilir hale anca getiriyorlar. Sonra c30 beton oluyor c20.

Yapı denetim şirketi düzenli olarak şantiyeye uğruyor mu o da önemli. Tabi bu bilgileri dışardan biri öğrenemez. Şantiyeyi devamlı gözlemlemek lazım ya da bu firmayla çalışmış / çalışan bir mühendisten bilgi alman gerek.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (22.01.14 22:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.