[]

15 yaşında okuyabilmek ama yazamamak

istanbul'da öğretmenim. 9. sınıftaki bir öğrencim sadece arkadaşından ya da tahtadan gördüğü şeyleri yazabiliyor, aklına gelen şeyleri yazamıyor. adımı falan yazabiliyorum anca diyor.

ben çocuğu rehberliğe yönlendirdim, onlar da rehberlik araştırma merkezine gönderdiler. ram'dan kritik dönemde yazmayı öğrenememiş diyip geri yolladılar. okulumuzdaki rehberlik hocaları da "yapacak bi şey yok, idare edecez" dedi.

başına böyle bi durum gelmiş olan biri var mı? ya da okuma yazma kursları hakkında bilgisi olan? çocuğu yaşlı teyzelerle halk eğitim merkezine yollamak istemiyorum aslında, son çare bu olsun ya da.

 
Taare Zameen Par filminde ki çocuğun hastalığından olmasın? Lütfen araştırır mısın?


  • karsinin aksisi  (22.01.14 21:35:57) 
o "yapacak bi şey yok, idare edecez" diyen hocaların ta...

bu çocuğu bu durumda 9.sınıfa kadar nasıl/neden getirmişler?

(bkz: türkiye'deki öğretmenlerin kalitesizliği)
  • royal  (22.01.14 21:40:57 ~ 21:41:18) 
benimde aklıma direk taare zameen par filmi geldi. acaba bu durumda olmasının sanılanın aksine bir nedeni var mı?

çözüm olarak da gönüllü olarak sınıf öğretmenliği okuyan üniversite öğrencisi sanki okuma yazma öğretebilir. veya istekli öğretebileceğini düşünen bir üni öğrencisi olabilir. ben istanbulda olsaydım ben öğretebilirdim. ama tüm bunlardan önce çocuğun başka bir sorunu olmadığını öğrenmek lazım. kesin olarak.
  • tuborg yesili  (22.01.14 21:56:08) 
Idare edeceğiz diyen hocalar orospu çocukluğu yapmış var mı böyle bir dünya nasıl bir sigirlik bu . Ulan böyle memur zihniyetli egitimcilerden nefret ediyorum çoğu üniversitede bile var bunlardan


  • warrior35  (22.01.14 22:27:16) 
disleksi geldi benim de aklıma aynen. www.google.com.tr

royal +1 (idare edecez diyen öğretmen için özellikle)
  • uzunuzunilgi  (22.01.14 22:37:09) 
@karsinin aksisi-tuborg yesili, filme şimdi biraz göz attım, ailesinden şiddet gören bir çocuk var galiba? benim bildiğim böyle bi durumu yok çocuğun ama araştırırım birkez daha.

@royal, 9. sınıfa kadar nasıl geldiğini ben de bilmiyorum. 60-70 kişilik sınıflardan geliyorlar.

@snowflake, özel bi kurumda test derken, nasıl bi yer var bunu yaptırabileceğimiz? devletin yaptığı şey ram'a yollamak. onlar da "kritik dönemde öğrenememiş, çocukta başka bir problem yok" dediler. (mesela zeka geriliği yokmuş, öyle olan öğrencileri ayrıca sınav yapıp seviyesine göre soruyoruz.)
  • sezercik yavrum benim  (22.01.14 22:50:22) 
@dini butun kedi, kuzenine durumdan bahsedip mümkünse cep numarasını yollayabilir misin?


  • sezercik yavrum benim  (22.01.14 22:52:21) 
taare zameen par filminde ailesinden şiddet gören bir çocuk değil, çocukta disleksi hastalığı var ve öğrenme güçlüğü çekiyor. bunu da ne ailesi ne öğretmenleri fark edemiyor vs vs bu işleniyor ana tema olarak. sizin öğrencinizin de benzer bir sorunu olabilir.


  • tuborg yesili  (22.01.14 22:58:06 ~ 22:58:56) 
@dini butun kedi, telefonla görüşmek istemiştim tam olarak sorunu nasıl çözdüğünü öğrenmek için.


  • sezercik yavrum benim  (22.01.14 23:02:36) 
bol okuma ve yazma alistirmasi yapsin. buyk ihtimalle icine de kapanmistir.
boyle meslektaslarimi opuyorum idare et nedir yaa... ramlarda kalite olsa piiii!

  • kult ablasi  (23.01.14 00:24:08) 
takip eden varsa bilgilendiriyim:

bizzat ram'a gittim ve "bize öyle bir öğrenci gelmedi" cevabını aldım. yani yukarıda yazan "ben çocuğu rehberliğe yönlendirdim, onlar da rehberlik araştırma merkezine gönderdiler. ram'dan kritik dönemde yazmayı öğrenememiş diyip geri yolladılar." bölümü yalanmış meğer.

rehber hocasına "ee, kritik dönemde öğrenememiş diye kim söyledi o zaman?" diye sorduğumda "o benim yorumumdu" diyerek konuyu geçiştirdi.

şu an ram'ın öğrenciye vereceği randevuyu bekliyoruz.
  • sezercik yavrum benim  (02.04.14 01:17:55) 
benimde böyle bir öğrencim var disleksi hastası. birçok doktora götürmüş ailesi, şu anda ilaç kullanıyor. çok yavaş yazıyor sürekli geç kalıyor ama yazıyor yine de. sayısal dersleri daha iyi. annesi evde ödevlerini yetiştirebilmek için saatlerce uğraştığını söylüyor ama başarıyor az çok. yani çaresi yok değil, mutlaka bir uzmana götürsünler.


  • strangerinhere  (02.04.14 01:25:10) 
ram, öğrencinin tembel olduğunu, raporluk bir durumunun olmadığını belirtti.

okula cevap yollayacaklarmış. gelince itiraz edeceğim. şu an için yapabileceğim bir şey yok, bekliyorum.
  • sezercik yavrum benim  (10.05.14 11:43:04) 
idare edicez diyen hocalara herkes sövmüş de şunu söylemek istedim. Öğretmen çocuğu olduğum için ağrıma gitti. Çünkü idare edicez diyen öğretmenin hakkaten yapacak bir şeyi yok. Milli Eğitim Bakanlığı süzme gerizekalı olsa da herkesi liseden mezun edin diyor. Baskı yapıyor. Annemin okulunda liseden yazı yazamadan mezun olan adam vardı. Mezun etmek zo-run-da-sın. Tespit edilemeyecek bir şey değil takdir edersiniz ki. Her kademede öğretmenler çocuğun zeka seviyesinin çok düşük olduğunu bildiği halde geçirme zo-run-da. Sınıfta bırakma diye milli eğitim bakanlığı baskı yapıyor.

Sorunun cevabına gelince çocuk yazmak istemiyor mu yoksa yazmıyor mu bunu öğrenmek lazım diye düşünüyorum. Size yazamıyorum demesi çok bir şey ifade etmez çocuk yazmak istemiyor da olabilir. Okuyabiliyorsa harfleri tanıyor olmalı. Tek tek harfleri falan yazdırın. Ama birbirne yakın harfleri. Misal b yaz diyin yazsın sonra d yaz diyin. Harfleri düzgün yazabiliyor mu bu önemli.

Bu arada duyuru ve nick uyumu da çok güzel olmamış mı?

bu arada bende de disleksi var ama kimseye çaktırmamaya çalıştığım için (gerizekalı olduğumu sanıyordum utanıyordum) üniversiteye kadar teşhis edilmedi.
  • godsparticle  (10.05.14 12:10:17 ~ 12:12:58) 
nörolojiye gitsin. anlattığınız şey disgrafiye benziyor. bu nörolojinin alanına giriyor.


  • irsh92  (10.05.14 12:25:55) 
nörolojik bir sorun gibi gözüküyor.


  • vendorth  (10.05.14 12:46:14) 
@godsparticle, çocuk yazmak istiyor. yazamadığı için çok utanıyor. yani yazmak istemiyor gibi bir durum yok (diye düşünüyorum).

ram'a yollarken form doldurdum. o sırada bütün harfleri yazdırdım, bi sıkıntı yoktu. derste defterlerine bir şey yazdırıyorsam, arkadaşından bakarak yazabiliyor. yazılı kağıtları bomboş zaten. bi sorun olduğu kesin de, sonuç ne olacak bilemiyorum.
  • sezercik yavrum benim  (12.05.14 00:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.