[]

Hollanda'da araba almak

Merhaba,

Hollanda'ya erasmus'a gidiyorum onumuzdeki hafta. www.autotrack.nl ye filan bakiyorum araba fiyatlarina, 1000 euronun altina arabalar var. arkadasimla ortak almak istiyoruz, donerken de kaca satabilirsen satariz diyoruz.

Sorularim sunlar,

1- Erasmus ogrencisi olarak orada araba alabilir miyiz? Yabanciya araba satmak kolay mi ?

2- Donerken satamadik diyelim, ucurmdan atsak arabayi ilerde karsimiza cikar mi ?

3- MOT-Till veya APK geldig tot diye bir olaylari var, sanirim oradaki motorlu tasitlar vargisi. bu yillik ne kadar oluyor? hesaplama sitesi var mi ?


simdiden cok tesekkur ederim cevaplar icin.

 
öncelikle bahrein haricinde hiç yurtdışına çıkmadım, sadece şunu söyleyebilirim, türkiyede aldığın ehliyetin hollanda'da geçerli olup olmadığını araştır derim. misal babamın türk ehliyeti arabistanda geçerli olmadığı için orada tekrar sınava girip öyle araba kullanabilmişti(buradaki küçük nüans arabistanda babamın oturum izni vardı ve 5 yıl süreyle kaldı). orada sen sadece 6 ay gibi süreyle kalacağın için, sana verecekleri vize orada geçerli olacak ehliyet almaya uygun olmayabilir.
yine de daha kesin ve doğru bilgiyi yine hollandaya erasmusa gitmiş olanlar verecektir.

  • bluesbass  (22.01.14 21:57:32) 
bence hollanda'da 3 ay için araba almak çok anlamsız, her öğrenci bisiklet alır. hollanda ufacık ülke, her yere vızır vızır tren, otobüs, tramvay var, saatinde kalkar seyahat rahattır. okulla yurt arası yürüyüş mesafesi olur büyük ihtimalle. ayrıca park ücretiyle başa çıkamazsınız, inanılmaz pahalıdır ve orada yaşamadığınız için park izni de çıkaramazsınız. bi şey olmaz koyalım bir yere derseniz 3 ayda yiyeceğiniz park cezası boyunuzu aşar.


  • quasiromantic  (22.01.14 21:59:14) 
1- hollanda ehliyetin olmasa da, turk ehliyeti + ikametgah belgesiyle araba alabilirsin. ama iste oncelikle belediyeye kayit yaptirman lazim.

2- arabayi cok ucuza bi sekilde satarsiniz ornegin 100 euro gibi komik bi paraya cok kolay gider. diger turlu hollanda vatandasi olmadiginiz icin bilmiyorum ama ileride basa dert acma riski yuksek tabi.

3-MOT-Till ne bilmiyorum ama APK bizdeki muayene.

sigorta ve vergi araca gore (agirik ve yakit) degisiyo, ben aylik ikisine birlikte aylik 128 euro oduyorum (ama hesaptan 3 ayda bir 128 x 3 seklinde cekiliyo). ucuz ve hafif bi araba olur, toplamda 80 odersin mesela.
lakin park ucretleri cok pahali, amsterdam merkezde saati 5 euro, sehrin disina dogru gittikce 4 , 3, 2.5 diye azaliyo. ufak bi sehre gidiyosan park ucretinin cok ucuz olma ihtimali de var tabi.

lakin, hollandada araba kullanmak kolay degil. hem kurallari cok iyi bilmek hem de surekli bisikletlilere dikkat etmek gerekiyo. hele bi de doner kavsaklar var ki, evlere senlik www.youtube.com
bisikletliye carpmanin, hele yaralamanin cezasi cok buyuk. hapise kadar yolu var.
uc sene once uni ogrencisi bir arkadasima otobus carpti (hata otobusteydi), kiz 7 ay is goremez raporu aldi. mahkeme kiz egitimini bir sene daha gec bitirecegi ve daha gec ise baslayacagi icin, otobus firmasnin bir senelik maas tutatinda kiza odeme yapmasina karar verdi, kiz 22000 euro mu ne tazminat aldi.

bi de dun bi arkadasim 438 euro ceza yedi, arabayi "taksi bekleme bolgesi"ne park etmis yarim saatligine, hollandacasi iyi olmadigi icin anlamamis oraya park etmemesi gerektigini.

yani diyecegim o ki, hollandada gecerli kurallari bilmeden trafige cikmak basina dert acabilir. araba almadan once bu riskleri goze al.
  • lamartin  (23.01.14 14:52:44 ~ 14:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.