[]

blog olayı

diyelim ki blogspottan bir blog oluşturdunuz ve yazmaya başladınız. ama çevreniz de pek geniş değil. nasıl duyurursunuz bu bloğu? mesela benbugunbunuogrendim.blogspot.com çok meşhur bir blog, neredeyse heryerde bahsi geçiyor. nedir bu işin püf noktaları?




 
Merhaba,

Sözlüktekiler genelde şöyle yapıyorlar: Önce blog açıyorlar. Sonra "sözlük yazarlarının blogları" mı ne öyle bir başlığa blog adreslerini yazıyorlar. Şâyet sözlükte takipçileriniz varsa onlar sizi takip ediyorlar. Öyle. Sözlük yazarı olmayanlar da muhtemelen birbirlerine söylüyorlardır. "Şu blog süper. Gir bence!" diye. Öyledir yani.

Kolay gelsin.
  • nuage  (12.05.09 16:24:55) 
zaman ve istikrar ile bilinen bir blog sahibi olmak mümkün. düzenli yazın ve bunu yıllarca sürdürün.


  • blackdog  (12.05.09 16:28:14) 
bloxoo'ya üye olunabilir. ne kadar işe yarar bilmiyorum. arkadaşlar aracılığıyla, facebook'a link koyarak, bir de diğer blog sayfalarına yorum yaparak filan duyurabilir insan. tabii bahsettiğiniz blog ilgi çekici. ilgi çeken birşeyler yazılması gerek.

www.bloxoo.com
  • hia  (12.05.09 16:36:35 ~ 16:38:29) 
(bkz: sözlükçülerin blogları)

ayrıca bahsedilmiş, detaya ineyim. bloxoo'ya kayıt olup diğer blog sahiplerinin bloglarını keşfedip yorum bırakabilirsiniz. ayrıca blog sayfalarına da yorum bırakabilirsiniz.

bide tabi çok ilginç bir blog olursa, dilden dile dolaşır, ya da her blog sayfasında linki bulunur.

sır, aktif olmakta yani.
  • rectoa  (12.05.09 17:30:51 ~ 17:31:06) 
1-) Hem yazıların içinde hem de blogrollda bol bol link ver. (Link verdiklerin gelirler seni bulurlar.)
2-) Diğer bloglara bol bol yorum yaz, katkıda bulun. (Nickinin üzerine tıklayanlar bloğuna gitsin.) Nette her zaman aktif ol.
3-) Mutlaka uzun süre istikrarlı bir şekilde yaz. Bundan kaçar yok.
4-) En önemlisi de içerik elbette. Ya konun ilgi çekici olmalı ya da uslubun. (Olursa her ikisi de) Ayrıca, belli bir uzmanlık alanında yazmak; pek bir yerde bulunmayan yararlı bilgiler vermek; nette ancak dağınık bir şekilde bulunan verileri toparlamak gibi şeyler de işe yarayabilir. (Doğru düzgün izleyicilerin olmasını istiyorsan kaynaklara link ver, dürüst ol. Önemli bunlar da.)

Bu mevzunun kesin kuralları yok. Fakat bunların işe yarayacağını düşünüyorum.
  • denizen  (12.05.09 17:32:26) 
bide yazarkafe.com diye bi site var. girince sistemin nasıl işlediğini anlarsın, ordan bol bol ziyaretçi çekilebilir.


  • rectoa  (13.05.09 12:17:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.