[]

Ekşi Sözlük'e yazar alım kriterleri ne zaman değişti?

Selam
Ekşi Sözlük'e ilk yıllarda 10 entry yazmak yeterli olmuyor, zaman zaman kitap bağış kampanyalarına katılmak gibi ek şeylerle yazar olunabiliyordu.

Ama yanlış anımsamıyorsam 2009 itibariyle bu tür ek şartlar bitti ve 10 entryi tamamlamış kişiler sıraya göre entrylerinden sorun yoksa alınmaya başlandı. 2009 tarihini doğru mu hatırlıyorum?

Bir de galiba arada "toplu alımlar" gerçekleşiyordu. İlk hangi nesille veya yılla başladı.

Aramaya inanmamak değil sorumun amacı. Tek başıma aramak çalışmam için şu günlerde zaman alacağı için kolektif aklın hafızasını devreye sokmak istedim.

Sevgiler.

 
toplu alımın 6.nesille başlamış olması lazım.
kitap yollayarak 7.nesile dahil olmuştum, sonra oldu mu bilmiyorum.

  • passion rules the game  (22.01.14 15:04:26 ~ 15:04:52) 
öncesindeki nesiller de 10 entry girerek bu entryler uygunsa onaylanarak girdi.

ilk defa kitap kampanyasına katılanlar toplu olarak alındı.

ardından miğfer dibi yazar alımları oldu.

bir 8 martta son bir ayda giriş yapmış kadın çaylaklar yazar yapıldı.
  • portnoi  (22.01.14 15:28:31) 
Sabırtaşı toplu alımları da vardı 2008'de. 9. ve 10. nesiller alınmıştı.


  • metalik  (22.01.14 15:38:32 ~ 15:39:05) 
ben 7. nesilim. sadece okurdum çok uzun süre yazar olmak istememiştim. o yüzden başvurmadım bile. eskiden yazar olmak için başvurmak bile ara ara açılıyordu. öyle hemen başvurma yoktu.

bir gün mesaj geldi çaylak oldunuz diye. e ben de ssg davet etmiş geri çevirmeyelim dedim, 10 entry girdim, o gün yazar oldum.

yani sözlükte standart uygulama yok. ssg kafasına göre, rüzgarın esiş yönüne göre, merkez bankası kurlarına göre hareket ediyor.

ayrıca en başından beri moderatör tavsiyesi ile yazar olmak vardı, gerçi moderatör de kalmadı ya :)
  • mea maxima culpa  (22.01.14 15:56:32 ~ 15:57:30) 
ilk 5 ile başladı yanılmıyorsam, cizreye kitap yağdıralım mı diye bir kampanya yapılmıştı. peşinden miğferdibi geldi. ben miğferdibiyle 2005'te girenlerdenim.


  • trocero  (22.01.14 16:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.