[]

Work and Travel yapacak kardeşinize tavsiye

Arkadaşlar merhaba; bu yaz yapmak istediğim work and travel programında iş konusunda buradaki görmüş/geçirmiş abilerimize/ablalarımıza bir kaç yer sormak istiyorum;

1) La Quinta Inn - Detroit(Canton), MI
2) La Quinta Inn - Virginia Beach, VA
3) Mountain Run at Boyne, Michigan'ın kuzeyinde
4) Patrick Henry Square Inn and Suites, VA (Virginia'nın kuzey batısında)
5) La Quinta Inn - Reynoldsburg, Columbus, OH
6) La Quinta Inn - Wayne, NJ
7) Six Flags Over- West San Antonio, TX

Ilk 6 iş Room Attendant, 7. iş ise Amusement Park Worker.

İşler ile ilgili yorum ve tavsiyelerinize şimdiden teşekkür ederim :)

 
amusement parkta arkadaşım çalışt bayaa çok çalışıp az para alıyodu. bence nj güzeldir.

virginia beach de çok okumştum turkishwat forum'da.

2 veya 6 diyorum ben
  • esek sipasi  (22.01.14 14:17:35) 
Six Flags Magic Mountain'da calismis biri olarak 7 diyorum. Cok fazla kazanamazsin belki ama cok eglenirsin.


  • she was my baby  (22.01.14 14:18:16) 
şimdi baktım da 6 numara bayaa new yorkmuş


  • esek sipasi  (22.01.14 14:19:35) 
@esek sipasi evet ny city'e 25 km sayılır :)

1850 Rt 23 N at Ratzer Road Wayne, NJ 07470

@madafaka niye?
  • chess.is.my.life  (22.01.14 14:39:45 ~ 14:40:45) 
git lan git, firsatim olsa bidaha giderim :}


  • she was my baby  (22.01.14 14:43:35) 
6. net. teksasta ne isin var abi ya.


  • bohr atom modeli  (22.01.14 14:43:53) 
7. işi seç. eğlence parkları güzeldir. otel odasında tıkılıp kalma bütün yaz.

ne olursa olsun git. paran yoksa böbreğini sat yine de git. hayatımda yaptığım en akıllıca işti work and travel. paraya ihtiyacın yoksa biriktireyim geleyim deme sonuna kadar harca.
  • kelepir  (22.01.14 14:49:40) 
gezmek baska, yasamak baska. 1 aylik interrail ile o tecrubeyi edinemezsin. mal diye niteleyeceklere aldanma, hayatta her sey para degil. evet birilerinin eleman ihtiyacini karsiliyor olabilirsin ama sen kendine bak. o isler gecmismis, sanki ulke ekonomisine katki saglamak amac. tey allam.


  • she was my baby  (22.01.14 14:51:49) 
ingilizce ogrenmek mi tecrube lan ahahahaha.


  • she was my baby  (22.01.14 15:03:23) 
@madafaka

bir kere her şeyden önce zaman farkı var arada. 1 ay gezmekle oranın yerel insanını, kültürünü vs tanıyamaz bilemezsin kaldı ki interrailde bir sürü ülke geziyorsun tek değil.

amerika'da çalıştığı yerde en az 2 ay kalacak ve oranın kültürünü görmüş tanımış olacak. insanların tanısa da tanımasa da her sabah birbirine günaydın demesini bile görmesi "ulan ne biçim bi medeniyet" demeye yeterlidir bence. bunu interrailde görebileceğini düşünmüyorum. kaldı ki interrail daha az yatırım gerektiren bir program. isterse seneye de ona gider.

şu anda soru w&t mı yoksa interrail mi değil. w&t için tavsiye istedi. biz de farkettiysen "ay oralara gitme california süperdir" demedik. gösterdiği örnekler üzerinden yorum yaptık.

her giden kötü olaylar yaşayıp dönmeyecek. belli ki seninki öyle olmuş ve gitme diyorsun ama o zaten gitmeye karar vermiş, neresi diye soruyor. bence soruyu bu şekilde yorumlamak lazım.
  • esek sipasi  (22.01.14 15:08:29) 
@esek sipasi, @she was my baby ve yardımcı olan ve olacak diğer suserlara teşekkür ederim :)


  • chess.is.my.life  (22.01.14 15:11:37) 
madafaka denen elamanı dinleme kesin git. şimdiki aklım olsa her sene giderdim. amele ihtiyacını karşılıyorlarmış. peeh. ben yaptım bunu sana şunu söyleyeyim türkiye'den kat be kat daha çok insana değer veriyorlar.

işlere gelecek olursak açıkçası ilk 6'nın housekeeper olmasından ziyade doğu eyaletleri olması bence direkt eleme sebebi. niye diye soracak olursan bana göre asıl amerika orta ve batı amerika'dır. o yüzden san antonio diyorum. sanırım bu sene sf over texas yokmuş. o olsaydı kesin oraya git derdim. six flags fiesta'ya bir kere gittim ne yalan söyleyeyim sevmedim. :) sf over texas daha iyi.

ama six flags'lerin ortamı çok iyidir. bir sürü arkadaşın olur. iş bittikten sonra ride'lara binersin. en güzel yanı buydu. her akşam türkiye'de siksen göremeyeceğin roller coaster'lara biniyorsun. eheheh.

san antonio güzel şehirdir. riverwalk özellikle. ara sıra austin'e gidersin. 6th street filan. ;) emin ol austin abd'deki en güzel şehirlerden biridir. houstan, dallas, ft worth, galveston gezersin buraları. yakınında birçok büyük şehir var. olmadı meksika yaparsın. san antonio'nun yanıbaşı hemen. diğer yerlerde bu kadar büyük şehiri bir arada bulamazsın.

neyse ben 7 numara diyorum. ve eğer buraya gidersen food service'te çalış. ride operatorü olmak gibi bir çılgınlık yapma. :)

six flags ile ilgili soruların varsa yak yeşili.

enjoy your ride
www.youtube.com
www.youtube.com
  • efreet sultan  (22.01.14 15:31:10 ~ 15:33:14) 
virginia beach. yazin virginia beach'te olmak saydigin diger yerlerde olmaktan iyidir. kesinlikle six flags isi yapma, boktan bir is bu. VA beach iyidir.


  • beriberi  (22.01.14 15:49:25) 
Daha önce virginia beachte wat yapmış biri olarak 2 numarayı öneriyorum. Yazın hem tatil yapma fırsatın olur 3 ay boyunca. ayrıca doğu yakasındaki çoğu yere de yakın.(dc, nyc, phili, miami vs.)


  • nec12  (22.01.14 17:02:27) 
millet work and travel'ı savunduğu için "oksijen alın biraz" diyen tipte biri kötülediğine göre, kesinlikle yapmalısın work and travel ı :)

new jersey'de aquaparkta çalışmıştı bi arkadaşım. köy gibi memleket diyordu orası için, ama yine de çok güzel zaman geçirmiş. detroit de benim bildiğim hayalet şehir. bu şehirde 1000 dolara gökdelen satmıyorlar mıydı la en son? neyse benim bildiklerim bu kadar:/
  • ack3000  (22.01.14 18:03:12) 
koc universitesinden mezunum, zibilyon tane yabanci ortama girdim, yine de work n travel baskaydi. gel de anlat. tamam haci seninki kotu gecmis ne diyelim gecmis olsun. gitme bidaha :)


  • she was my baby  (22.01.14 18:18:39) 
7'ye giden 3 arkadaşım çok memnun kaldılar. fotoğrafçılık gibi yeteneklerin varsa o tarz işler kapabilirsin.


  • r_u_h  (22.01.14 19:16:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.