[]

Temiz 4s mi yoksa bir telefona 1500 lira vermek mi ?

Arkadaşlar bir sorum olacak. Telefon alma arifesindeyim ve ne yapsam çok kararsızım.

İki alternatifim var.

1- 2 yıllık, temiz, yurtdışı kayıtlı 32 gb iphone 4s (tanıdıktan) fiyat 700 TL

2- Hiç hoşlanmayacağım vermek istemediğim ama başka bir şey aklıma gelmeyen 1500 - 2000 liraya Lg g2/iphone 5s türevleri bir telefon almak.

Şimdi bu 4s 2 yıllık ama zaten bu dümbük telefonlar çok az arıza çıkartıyor. O yüzden beni 2 yıl daha götürmez mi bu telefon ? Çevremde kime sorsam milletin artığını mı alacaksın, kullanılmışı mı alacaksın diyor. Telefon ekranı çizilmemiş hiç, çarpma, düşme darbesi yok. 2yıla bağlı biraz deformasyon var (renk açılması)

Diğer taraftan cebimde 2000 liralık telefon taşımak istemiyorum, müsriflik, saçmalık gibi geliyor. Paketçi çocuklar bile iphone alırken ben niye almıyorum diye de soruyorum tabi kendime ama yine de sıfır 5s almak istemiyorum. Daha doğrusu bir telefona 700 800liradan fazla vermek istemiyorum.

Siz ne dersiniz, siz olsanız ne yapardınız ?

 
temizse 4s'i alırdım


  • zombie0  (22.01.14 13:38:14) 
ikinci el telefon alınabilir alınmaz diye bir şey yok. fakat bütçeniz müsaitse bu zamanda 4s almayın. 5 ya da 5s in ikinci ellerine bakılabilir. sıfır 5c falan alabilirsiniz belki?


  • ozdek  (22.01.14 13:38:18) 
amortismanı iyi hesapla. yani
700 vereceksin ancak kaç yıl kullanacaksın?
1500 vereceksin ancak kaç yıl kullanacaksın?

ben 10 ay önce Nokia Lumia 920 telefonnu ikinci el aldım.
piyasada 1650 iken 4 aylık kullanılmışını 900 liraya aldım.
iyi bir alışverişti! ikinci el'de sorun yaşamamak için iyi düşün.

ürünü görmediğim için al ya da alma gibi yorum yapamam. ancak "cebimde 2000 liralık telefon taşımak istemiyorum, müsriflik, saçmalık gibi geliyor." sözünün altına imzamı atarım.

700 TL bütçe ayırıyorsan Windows Phone telefonlara bakabilirsin.
  • cliquot  (22.01.14 13:46:13) 
@ozdek 5c'nin sıfırları 1800 civarında, onu alacağına lg g2 alırsın. 5 ve 5s'in ikinci elleri ise 1200 - 1500 civarında. Ayrıca bu telefonlar 4s'ten çok çok üstün değiller.

@cliquot
4s alırsam 2 yıl kullanırım, sonra ya satarım ya da bozulur zaten gibi geliyor.
5s alırsam da 2 yıl kullanırım gibi sonra yine satarım.
Benim özellikle iphone istememin sebebi bu telefonların gerçekten dayanıklı oluşları. Bozulmuyor, çizilmiyor.
Windows phone'lara sıcak bakmıyorum, "işletim sistemi kötü yaa" ön yargısı var biraz. apple'ın uygulaması, kullanılabilirliği fazla, stabil bir işletim sistemine sahip. Bu yüzden istiyorum.
Ancak çevremde sürekli bu "2 yıllık telefon alınmaz" muhabbetleri dönüyor, acaba enayilik mi ediyorum diye endişe ediyorum işte.
Telefona gelince 4s temiz, dokunmatiği, home tuşu, açılıp kapanmasında bir problem yok. Şarjı 1 - 1.5 gün gidiyor. Alacağım kişi telefonda çok anlayan, ios 7 gelmiş, gb'ı çok diye yüklemeyen bir adam. O yüzden onu alacağım gibi, ama ikna olamıyorum işte.

Iphone'larda pasaport kaydının sahtekarlık ihtimali var mı samsunglarda olduğu gibi ? Klon imei attıralamıyor bildiğim kadarı ile. Pasaport sahibinin vazgeçme imkanı da yok, artık boşa düştü o pasaport. 2 yıl geçti çünkü.
  • aylakadam  (22.01.14 14:36:59) 
kesinlikle güvenilir bir yerden ikinci el iphone 4s veya düz iphone 5 almanı önerim.

yalnız 16gb 550 lira şu an telefoncularda bile. 700 lira vermeyin derim.

ben geçen yıl iphone 5'i üsküdar'da 850 liraya aldım.

eylül'de çıkacak ios 9 ile birlikte 4s desteği kalkacak sanırım. 800/900'e iphone 5 alman en mantıklısı gibi.
  • osmanyueksel  (23.08.15 04:39:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.