[]

hangi bankadan vadeli hesap açtırmalı ? (kafamda deli sorular)

1)her ay maaştan 100-200 atıyım kenarda biriksin hemde faiz gelsin diyorum.kısa vadeli olarak herhangi planım yok.Bunun için vadeli hesap mı açtırıyoruz nasıl oluyor ?
2)hangi bankadan açtırmalıyım ? hesap kullanım ücreti filan hangisi daha az kesiyor ?
3)mesela diyelim 1000TL kredi çektim 1 yılda ödicem. o 1000 TL yi bankaya yatırsam faiz olarak birbirini karşılamaz demi ? ne kadar fark olur ? zoraki para biriktirmiş olurum diyorum.


 
finansbank - enpara
ingbank - turuncu hesap

  • harhar  (22.01.14 10:59:16) 
1) istersen aylık hesap açarsın her ay vade dönümünde para eklersin. istersen günlük açarsın istediğin an çekip yatırabilirsin.

2)(bkz: enpara) hiçbir ücret almaz her şey nettir. bir çok banka da hesap açılış alt sınırı vardır. enpara'da 30 liraya bile faiz alabilirsin.

Bir de hoşgeldin faizi veren bankalar var genelde 2 ay sürüyor, onları da inceleyebilirsin.

3) senelik en fazla 11% faiz alabilirsin bu aralar, aldığın faizin 10%-15%'i vergi olarak kesilir. Kredi çektiğinde ise senelik masrafı çektiğin miktarın 16&'sı falan oluyor ki 1. aydan ödemeye başlarsan o da.
  • atom karincanin torunu  (22.01.14 10:59:44 ~ 11:00:54) 
Maaş hesabının bulunduğu banka kesmez. Alternatif olarak enpara.com'u kullanabilirsin, faiz oranları bir tık daha iyidir.

Kredi çekip bankaya taksitle ödemeye kalkarsan bankaya boşuna faiz ödemiş olursun. Onun yerine her ay 100-200 TL gibi kartından otomatik kesen mevduat tipleri var. Bankaya sorarsan önerirler mutlaka uygun bir çözüm.

Tabii bu miktardaki paranın faizinden büyük beklentin olmasın. Sene sonunda 1-2 sigara parası ancak çıkar.
  • cakabo  (22.01.14 11:01:18) 
altın , döviz , borsa gibi inip çıkan yöntemler istemiyorsan bireysel emeklilik sistemine gir derim.


  • buubuu  (22.01.14 14:03:00) 
İng turuncu hesap gayet iyi acil para lazım olunca istediğin gün çekebilşyosun, bir ay beklemene gerek olmuyor vade faizin yanmıyor


  • ütopya  (22.01.14 17:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.