[]

Program silmece, kaldırmaca

Hacılar, hocalar! Bir program Denetim Masası'nın "Programı kaldır" bölmesinde, Program Files'da ve başlangıç menüsünde görünmüyor olmasına rağmen hala çalışıyorsa, ortalıkta programı kaldırma veya uninstall diye bir şey görünmüyorsa; bu Rasputin'den hallice, inatçı ruhlu, 9 canlı program bilgisayardan nasıl kaldırılır da yerine yenisi yüklenir?




 
Ben bu tip durumlarda programın kurulu olduğu klasörü komple siliyorum. Sonra da ara'dan programın ismini yazıp başka artık dosyalar kaldıysa onları da siliyorum. Belki işine yarar bu yol.


  • su ustunde yasayan balik  (22.01.14 09:21:27) 
Ben de direk klasörü silip ccleaner çalıştırıp kalan regedit ve dosyaları sildiriyorum.


  • inugard  (22.01.14 09:25:03) 
Deniyorum şu an, ne var ne yok siliyorum. Olmadı bu sabahki haline geri gönderirim. Sonuçlar olumlu olacaktır diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.


  • aychovsky  (22.01.14 09:33:12) 
Başlat > Çalıştır > MSCONFIG yaz ve BAŞLATMA sekmesine gel. Orada bahsi geçen programın adını bul ve yanındaki check/tik'i kaldır. Aynı yerde çalıştığı/kayıtlı olduğu klasörü göreceksin bunları unutma. Sonra CTRL+SHIFT+ESC yaparak görev yöneticisinden bahsi geçen exe yi kapat ardından az önce öğrenmiş olduğun dosyaların bulunduğu yerden içeriği komple sil işlem tamam. Artık tekrar yükleyip yüklememek sana kalmış.


  • KalkuLeytir  (22.01.14 09:33:15) 
başka program kaldırma programları kullanılabilir. mesela revo uninstaller.


  • tepedeki psychedelic adam  (22.01.14 09:33:53) 
öyle kafanıza göre klasör falan silerseniz sonunda bir gün system32 yi de siler elinize alırsınız windows u.
uyarayım da sonra bilgisayar açılmıyor diye duyuru açınca yardımı olur.

  • ozdek  (22.01.14 10:53:10) 
O kadar da uzun boylu değil. Program Files kısmından ilgilileri sildim.
Uyarı için teşekkürler yine de.

  • aychovsky  (22.01.14 11:41:03 ~ 11:41:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.