[]

apartmanda gürültü/ses

Şimdi soru şu; apartmanda çıkan sesten gürültüden herhangi bir saatte rahatsız olup şikayette bulunabiliyormuyuz?

Ben otelciyim, çalışma saatlerim bazen sabah, bazen gece, her hafta farklı. Evime kimi zaman gece geliyorum, bir kaç arkadaş toplanıp oturup muhabbet sohbet ediyoruz. 'Sadece' yan komşudan şikayet alıyorum. Evet duvarlar çok ince, kabul ediyorum ama gidip yatak odasında yapmıyoruz bu sesi, salonda oturuyoruz.

Salonda oturup gayet medeni bir şekilde oturup muhabbet ediyoruz yaptığımız bu, evet illa gülüyoruz, illa televizyon/bilgisayar açık. Ama evi de inletmiyoruz, şurdan herhangi birini alıp eve getirsem o saatte abi ne var bu seste amk der. Ha biliyorum ki ses geçiriyor duvarlar. Ben de salonda yan komşumun misafiri olunca bütün sesleri duyuyorum.

Bir kaç kez sıkıntı oldu geç saatte çıkan sesler şu ana dek. Ama aynı sıkıntıyı bende çekiyorum. Arkadaşlarım, akrabalarım evde kalıyor, yatak odamı onlara veriyorum. Ben salonda yatıyorum, gece 11'de işte olmam gerekiyor, akşam 6'da misafirleri geliyor, ben zaten 4-5 gibi uyumuşum. Bütün uykum piç oluyor. Uykusuz halde işe gidip sabaha dek uykusuzlukla uğraşıyorum.

Evet, neticede normal olan sabah oturup gece uyumak ama yaşantım buna müsait değil. Bunu adabıyla izah etmeyi planlıyorum tekrar bir sıkıntı yaşarsam. Ancak aksi takdirde polislik/davalık olursam durum nedir, gürültünün hangi saat diliminde çıktığının önemi var mı? Sağolun şimdiden.

 
Bahsettigin gibiyse hicbir sey olmaz. Polise sikayet ederse kapiya gelir dinlerler gurultu var mi diye, varsa ceza keseler yoksa sikayet vsr lutfen sessiz olun der giderler ama sen yuksek sesli muzik yok diyorsun zaten.

Onun haricinde savciliga sikayette bulunabilir filan ama hicbir sey cikmaz. Siz de biraz daha sessiz olmaya özen gosterin.
  • bilan  (22.01.14 06:28:49) 
En fazla ne olur karşılıklı keyifler kaçar. Gerek yok.

Saat olarakta gece 11 de başlar bu fazla ses çıkarmama olayı.
  • redeath  (22.01.14 06:41:39 ~ 06:42:46) 
3m'in ses geçirmez kulaç tıkaçları var onlardan kullanabilirsin gündüzleri rahat uyumak için tavsiye ederim. şöyle şeyler;
www.hepsiburada.com

  • yue  (22.01.14 07:12:44) 
ben de öyle bir apartmanda oturuyorum, şöyle örnek veriyim, sessizken ortam, komşunun tuvaletin elektrik düğmesini kapama sesi duyuluyor, o kadar söyliyim. o saatlerde uzun süren her ses rahatsızlık veriyordur emin ol. bizde bazen ev işi yapan, bulaşık yıkayan filan oluyor, kapı çarpma sesleri, sandalye ittirme sesleri vs. kulaklıksız hakkatten uyutmuyor. baktığında kendi evi, istediğini yapar ama yine de komşuları rahatsız etmemeye özen göstermeliyiz. sonuç olarak sen de haklısın, komşun da :)

bu binaları yapan müteahitlerin hepsinin allah müstahakını verir umarım.
  • puc  (22.01.14 08:48:58 ~ 08:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.