[]

sosis sağlığa zararlı mı

orada burada anti-sosis yazılar görüyorum da, yok artık etleri kemikleri ile birlikte işleyip sosis yapıyorlar filan diye. iyi de sağlığa zararlı mı? tadı güzel bence kahvaltı için yesem geçsem ne olur?




 
Bilindik markalardan al geç, ben öğrenciyken 1 yıl her akşam markasız açık sosis alıyorduk 2-3 liralık, bir şey olmaz; fazla kafaya takmaya gelmez.


  • redeath  (22.01.14 06:36:59) 
herhalde zararlı. öyle bir et modeli mi var allasen? içindeki kimyasallardan, sosisin o forma gelmesi için gördüğü işlemlerden sonra ondan sağlık beklemek mantıklı mı?

google'layın bence bir.
  • kobretti  (22.01.14 07:11:38) 
icinde et oldugu bile supheli bence. sagliksiz ama yeniyor iste, alismisiz, canimiz istiyor vs. her ogun de bahcemizde yetistirdigimiz zeytinyagli brokoli yiyemeyiz.


  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (22.01.14 07:22:21) 
yapılışına dair bi video izle kendin karar ver


  • tescillimarka  (22.01.14 07:27:57) 
Ben önceden acayip severdim. Tüm zararlı şeyleri yediğim gibi, kulaklarımı tıkayıp istediğimi yiyodum. Bir gün iştahla yerken garç diye bir şey dişimi kırar gibi oldu. Bir baktım iğrenç bir kemik midir mika mıdır çözemediğim bir parça. Onun görüntüsünü zihnimden atamıyorum. Kimbilir başka neler neler vardı içinde. O gün yemeyi bıraktım.

Bence her şey gitgide yenemez hale geliyor.
  • kırmızıkalem  (22.01.14 07:34:05) 
kaynağından emin olmadığınız hiçbirşeyi mümkünse yemeyin. büyükşehirde bu mümkün mü? hayır.

o yüzden en azından seçici olun; mesela bilinmedik marka yemeyin, mümkünse kasap yapımı ya da yerel üretici markaların et ve et ürünlerini tercih edin. evet daha pahalı olacaktır.
  • dahili meddah  (22.01.14 07:48:48) 
Amma narin şu insanoğlu :) sabahlara kadar içerken bir şey yok da, yeri gelincede maşallah her şeyide sağlık açısından düşünüyoruz. Boşverin takılın sonrada sporunuzu yapın kasmaya gerek yok; tamammm.


  • redeath  (22.01.14 07:54:57) 
ben salam-sosis yemeyi bıraktım. Özellikle sosis salamdan da beter.

İşlenmiş etler (sucuk dahil) genel olarak pek sağlıklı değil, lakin sosis yememe sebebim sağlıktan ziyade içindekiler. Sosisin içindekileri tek tek önünüze koysalar herhalde kimse yemez. Benzer şekilde tavuk köfte de asla yemiyorum, hatta genel olarak dışarıda kıyma ile hazırlanmış et yemiyorum.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (22.01.14 09:20:21) 
bir söz var: "politika ve sosis halka açık şekilde yapılmaz"

arada bir tüketsen bir şey olmaz herhalde ama rutine binmesin bence.
  • iadeli taahhutlu  (22.01.14 09:23:39) 
selamlar, günaydın

şimdi gerçek sosis dediğimiz mevzu aslında almanların çıkardığı bir çeşit et. bildiğimiz kıymayı baharatlayıp derinin, bağırsağın içine dolduruyorlar. sucuk gibi aynen ama daha yumuşak sadece(et ve diğer etkenlere bağlı) ve bu sosislerin sağlığa hiçbir zararı yok(yağlı biraz sadece eheh). aksine bir sporcu olarak tüketmeye bayılırım

ama şu anda piyasada bulunan marka sosisler diğer yazarların dediği gibi tamamen kıkırdak, kemik, deri, yağ ve çeşitli kimyasallarla dolu. yani tamamen leş. sosis yemek yerine tavuk göğsü alabilirsiniz hem lezzetli hem gerçek et hem de sağlıklı.

edit: ayrıca tavuklu yumurta güzeldir baya tavsiye ederim
  • GibsonRules  (22.01.14 09:42:04 ~ 09:47:55) 
"köpeğinize bile yedirmeyin."

gıda mühendisi bir arkadaş.
  • zgrydn  (22.01.14 09:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.