[]

simple present, present continous and state verbs

resimdeki alıştırmayı çözebilecek ve bana detaylı anlatabilecek var mı ? benim için hepsi uygun gibi geliyor :)

çok teşekkürler.


 
2 - increased
3 - decreased

4 - this warms the air
5 - as the air rises
6 - the water vapor inside it changes into
  • opucuk baligi  (21.01.14 21:54:17) 
@opucuk baligi

4 hariç hepsi yanlış.
  • allahinadiylaoku  (22.01.14 09:10:04) 
2- is increasing (we can see ortak parantezine alınmış gibi düşün, sonrasında olan durumları söylüyor aynı genellemenin içinde.. yani, genellemenin içinde devam eden bir aksiyon.. eh, bu kadar açıklanabiliyor)
3- is decreasing (üsttekiyle aynı mantık.. cümleyi uzatmışlar ki kafa karışsın.. ben de verb'ü bulamıyordum neredeyse.. ayrıca aklında olsun increase ve decrease genellikle continuous olarak kullanılır.. zamanlar değişebilir -past, perfect- ama genelde simple present kullanılmaz)
4- warms (doğa olaylarında continuous kullanırsan roman yazıyor gibi olursun.. hele bir de "güneş ısıtır, sonra yer ısınır" gibi biyolojik bir fact'ten bahsediyorsan, continuous fena halde sırıtır)
5- is changing (üstteki maddenin açıklamasından ayrı bir durum var burada.. anlık değişimlerden bahsediyor.. evet, halen doğa olayını anlatıyor ama safhalarını birebir anlatırken continuous kullanımı daha makul.. üstteki örnekten gideyim; "güneş ısıtır, sonra yer ısınır"da simple present kullanmak şartken, "güneş ısıtırken yer de ısınır"da continuous kullanılmalıdır..)
6- son cümlede vardır bir şey ama tam okuyamıyorum.. buradan yazarsan bakarız..

yanlış da olabilir bu yazdıklarım çünkü verilen örneklerin ikisi de present'a da continuous'a da yakın duruyor.. bu yüzden kafan karışmış olabilir..

edit: imla
  • lake of the hell  (22.01.14 09:56:42 ~ 09:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.