[]

Okulu bırakmayı düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Bu yıl bilkent elektroniğe başladım. Okula girerken şu ortalamayı geçemezsen bölümden atılırsın dediler kabul ettim ve bazı aksiliklerden dolayı ortalama yapamadım ve atıldım. Okul içinde öss puanımın yettiği bi bölüme geçme şansım var fakat öss puanım düşük olduğu için seçeneğim az. Bilkent işletmeye geçtim ben de ama bir türlü ısınamadım. Kime söylesem bilkent işletmeye burun kıvırıyor. İşletme hakkındaki yorumları biliyorsunuz zaten. Çok acayip moralim bozuk. Okulu bırakıp memlekete dönsem ygs ye kayıt yaptırmadım giremem girsem de zaten puanım kesilecek. Dönmesem bir dönem daha pkuyup seneye hazırlansam 3 senem gitmiş olacak. İşletme aslında okumam dediğim bi bölüm değil ama ailem bile burun kıvırıyor birine söylesem hmm işletme mi hayırlısı yaa tarzı yorumlar alıyorum. Burslu okuyorum bu arada. Bana bir yol gösterir misiniz lütfen devam ediyim mi işletmeye? Benim bir de gelecek kaygım var. Acaba adam gibi iş bulup düzgün para kazanabilecek miyim işletmeden diye düşünüyorum. Mobilden yazdım onun için dha fazla detaya inemedim. Başka merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim. Çok teşekkürler okuduğunuz için.




 
Seviyorsanız okuyun, sevmiyorsanız bırakıp yeniden hazırlanın. O 3 yıl boşa gitmiş olmayacak.


  • grgn  (21.01.14 20:58:23) 
grgn +2 benim 2bucuk senem gitti gayet memnunum. 3. sinifa gecen yasitlarim var onlarin yerinde olmak istemezdim kesinlikle. ne istiyorsaniz onu yapin.
kaldi ki 2bucuk sene 3 sene bir sey degil 5 sene sonra 10 sene sonra yapan da var.

edit: unutmusum. isletmeden duzgun para kazanabilecek miyim sorusunun tek bi cevabi var. size bagli. sorunun cevabi da degismiyor isletmeyi cikarip herhangi bir sey koydugunuzda. warren buffett da isletme mezunu kosedeki internet kafe isleten abi de. o abiyi kotulemek icin demiyorum tabi. issiz milyonlarca isletme mezunu da var. issiz muhendis de var ama degil mi?

ilgi istek yani her sey yani sonuc olarak
  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.01.14 21:01:35 ~ 21:06:28) 
Elektronik muhendisliginden isletmeye gecis yapman ne yaptiginin cok da farkinda olmadigina delalet. Isletme de okurum diyorsun ama gayet hedefsizsin bu konuda gibi. Once ne yapmak istedigini bir dusun bence. Eger cidden isletme okumak istiyorsan isteyen burun kivirsin, sen sallama. Isletme okuyup duzgun para kazanilir, rahat ol. Ama hedef sadece paraysa o is zulum oluyor. Tad aldigin bir sey yapmak lazim. Olm 40 yil yapican iste o meslegi, oyle dusun.


  • fortisvita  (21.01.14 21:03:11) 
Seneye bende gireceğim,eğer her şey yolunda giderse 3 seneyi bende çöpe atmış gibi olacağım ama kafam rahat olacak. Velhasıl kelam ziktir et hacu,kafan nerede rahat edecekse oraya git. Her sabah uyandığında sövmek yerine sevdiğin işi yap.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (21.01.14 21:04:27) 
Elektrikten işletmeye keyfimden geçmedim zorunluluktan geçtim.


  • fuerteventura  (21.01.14 21:04:58) 
işletme işletme olmasıyla değil bilkent odtü boğaziçi olmasıyla varolan bi bölüm. ondan işletme okuyor olman kötü bişey değil. hatta bilkent işletmede olman iyi bişey.

insanların işletmeye bakışları önemli değil. alex de souza futbolcu olmak istediğinde illaki birileri burun kıvırmıştır. sen işletme okumak istiyor musun onu sor kendine.

gelecek kaygısı türkiyedeki gençlerin %90 ında var. belki daha fazlasında. dünyada sadece sen yoksun bu saplantıdan kurtul. bilkent işletme mezunu olup iş bulma kaygısı taşımak bambaşka bi kafanın ürünü olsa gerek. bilkent işletmenin bi üstü boğaziçi işletme zaten. daha neyi kovalıyosun anlamadım. ha boğaziçi işletmeyi kovalıyosan rakibimsin ;) :)

ben olduğun yerde kal derim. ha bi de milletin ne dediğini değil senin kendini nasıl hissettiğini merkez al.
  • error522  (21.01.14 21:35:52) 
bilkent adamı hasta eder. beni etti. memnun değilsen bırak gitsin inan dua edersin. yok sadece bölümle ilgili şüphelerin varsa da, bilkent işletme mezunu olup rahatça iş bulup güzel para kazanan bir çok örnek gösterebilirim. yine de karar sana ait, neye inanıyorsan onu yap.


  • te moses  (21.01.14 21:50:44) 
bilkenti bilmem ama odtü de en çabuk iş bulanlar işletmecilerdi. hem devlet hem özel de çok geniş bir iş imkanın var uzman, yönetici yyardımcısı olarak başladılar çoğu.
mühendislikten işletmeye geçenler de gördüm.
tabi bu istek meselesi ama bilkent işletmeyi küçümseme derim
  • bir yudum  (21.01.14 22:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.