[]

Terleyen el ve dokunmatik ekran ile touchpad sorunu

Hazır yeri gelmişken ben de bir soru sorayım. Bu aletlerle epey haşır neşirim ancak elektronik kısmından çok yazılım kısmında bilgim var.

Neyse konuya dönersek benim ellerim çok terler, normal bir insandan epey fazla ve bu yüzden dokunmatik ekranlar ve bilgisayarların touchpadleri ile sorun yaşamaktayım. Kendi kendine hareket algılamaları, veya hiç algılamamaları vs.

Eldiven giy dışında bir çözümünüz var mı acaba? Tam olarak dokunuşu nasıl algıladıklarını bilmiyorum bu yüzden sadece kullanım kalitemi arttırabilecek bir çözüm olabilir mi? diye sormak zorunayım. Teşekkürler.

 
Açıkçası benim de ellerim sular seller gibidir. apple'larda daha hiç sorun yaşamadım. Ama eskiden lg crystal vardı onu zerre kullanamazdım. Benim önerim kaliteli ürünler kullanmanız. Eğer buna rağmen sorun yaşıyorsanız da verecek cevabım yok.


  • onexey  (21.01.14 19:18:21) 
dokunmatik ekran için ekranın duyarlı olduğu kalemler olabilir belki. satılıyor diye biliyorum.


  • kisa bisey olsun istemistim  (21.01.14 19:30:30) 
ısıdan algılıyor.telefonu elini dokunmadan sallayabilirsin soğuması için ya da üflersin.ordaki henüz soğumamış sıcak teri algılıyor dokunmatik o an.


  • aşksız prens  (21.01.14 19:30:41) 
kapasitif dokunmatik ekranlar adı üstünde kapasitansı algılar, insan derisinin kapasitansına göre ayarlanmıştır, yani dokununca dokunulan yer bir kapasitör(namı diğer kondansatör) gibi davranır ve dokunmatik onu algılar, eh ter de haliyle insan salgısı ve benzer kapasitansa sahip ancak deri ile aynı değil, iyi kalibre edilmemiş ise algılayıcı algılama sorunu yaratabilir.
dokunmatik ekran kalemi en mantıklı çözüm gibi görünüyor. dokunmatik eldivenler o kadar hassas değil, çok kullanışlı olmuyor.

  • kyha  (21.01.14 19:45:29 ~ 19:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.