[]

Hobi malzemeleri teknikleri hakkında yardım

Merhabalar, bir hediye yapmayı düşünmekteyim. Aklımda az çok nasıl yapacağımı şekillendirdim ama önerileriniz varsa çok yardımcı olur teşekkürler.

Yapacağım şey go tahtası taşları ile birlikte. Eğer ne olduğunu bilmiyorsanız duyurunun sonunda bir kaç tane ilgili fotoğraf koydum, onlara bakarak sorulara cevap verebilirsiniz (Not: Masa şeklinde yapmayacağım, en fazla 2 parmak kalınlığında veya daha ince). İlk olarak tahta ile ilgili soracaklarım var:

1) Önereceğiniz bir ağaç cinsi var mı kullanmam için?
2) Tahtaya çizgileri ney ile çekmeliyim? Ahşap marker ı buldum internetten başka öneriniz var mı?

İkinci olarak taşlar ile ilgili sorularım var:
1) Taşları hangi malzemeden yapmalıyım? İnternetten seramik hamuru buldum sizce işe yarar mı? Normalde camdan yapılıyor taşlar, sizce buna yakın bir ağırlık ve kalite sağlayabilir miyim?
2) Kullanacağım malzeme seramik hamuru olursa taşlara bu istenen şekli nasıl veririm? Eğer başka malzeme önerirseniz ona şekil nasıl verilir.
3) Taşları boyamak ve parlaklık sağlamak mümkün mü? Nasıl?

Tahta ve taşların seksi fotoğrafları için tıklayınız:
upload.wikimedia.org
newsinfo.iu.edu
www.mastersgames.com
upload.wikimedia.org
gafferongames.com
ictenchan.files.wordpress.com


Ek soru: Tam olarak planlarımda yer almasa da taşları koymak için şu çanak benzeri nanelerden de yapabilirim çok zor değilse, bunlar hakkında öneriniz var mı? Nasıl yapılır pek fikrim yok.

Çanakların seksi fotoğrafları için tıklayınız:
warp.povusers.org
2.bp.blogspot.com

 
1yumusak bri agac olmasin. daha cok elinizde neler var ne bulabilirsinize bakar. örnek bulup onu birkac kat vernikledikten sonra bakin. tahtanin kismen bütün rengi var. cok koyulasmamasi gerekiyor. ufak 1 cmlik serit kesip denemenizi öneririm öncelikle. sarilasan ahsap güzel durmuyor bence. daha acik renk tercihimdir böyle bir is icin.

2havya alin. metal cetvel bulun. cizgileri yakarak yapin. hafif kömürlestirerek. önce 1 cmlik seritte deneyin. kimi agac türleri aninda kömürlesir. sonra celik yünle ufakca gececek ve vernik sirasinda kömürlesmis tabakanin yayilip berbat etmemesi saglanacak. benim önerim budur. sokaklarda anahtarcilarin isim yazdigi tahtalari da bir sordurun bakalim ne agaciymis nasil yapiyorlarmis yakip nasil yaziyorlarmis diye.

taslari geciyorum. taslari ayrica satin almanizda yarar var. yapsaniz dahi boyama kismi (boyanin es bir dagilimla kurumasi) zor olur.

bir de ikeada kücük hasir sepetcikler vardi. o tarz iki tane kullaniyorduk biz. taslari onlara koyuyorduk. ahsap tahta bambu sepetler (ya da hasir bilmiyorum ama renk olarak yakin iste) güzel bir birlesimdi. ama resimdekiler daha güzel.

not:havya kaliteli bir sey degilse atlama yapma ihtimalinden dolayi metal cetvel fikrini tahta serit vs ile degistiriyorum. ya da baska bir sey. iletken olmasin da.
  • wiillii  (21.01.14 17:56:01 ~ 18:29:01) 
Cevap için teşekkürler, el emeği olması için olabildiğince kısmı kendim yapmak niyetindeyim. Evet havya mevcut elimde, onu kullanmayı da düşündüm ancak sanki bu kadar net çizgiler elde edemem diye düşündüğüm için boya kullanmayı seçtim, yine de havya ile denemekte fayda var. Zamanında yakarak ufak anahtarlık yapmışlığım var belki o zaman ki tecrübesizliktendir siyahdan çok kahverengi tonunda kalmıştı. Tekrar teşekkürler.


  • mindwars  (21.01.14 18:01:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.