[]

Excel delirdi.

excel ile bir tablo hazırlarken ilginç bir sorun çıktı. tek hücre seçilemiyor. illa alttaki hücrede seçili hale geliyor. bu yüzden de belli hücreleri seçmek gereken işler yapılamıyor. bir de bu sorun sadece bu dosyada var. diğerlerinde gayet güzel çalışıyor. bazı sitelerde sağ tuş ile seçmekten bahsedilmiş ama o zaman da belli ikinci hücreyi seçmek müknün değil. bunun dilinden iyi anlayan biri yardım edebilir mi acaba?

not: format ve sistemi yeniden kurmak dışındaki tüm öneriler değerlendirilecektir. exceli yeniden kurmak dahil (delirtti beni gerizekalı)...


 
İlgili hücreler bir formülle hesaplanmış ve matris gibi dizi hücreleri mi? Hücreleri genişletip Shift+Ctrl+Enter ile aynı formülü uygulayınca Excel onları bir matris veya vector gibi görüp tek hücreyi değiştirmeyi reddeder.

Eğer durum buysa, yapabileceğiniz şeylerden biri herşeyi kopyalayıp başka bir sheet'e Özel Yapıştır'dan değerlerini yapıştırmak ve daha sonra o değerler üzerinden işlemler yapmak olabilir.
  • aychovsky  (21.01.14 14:45:15) 
üzerlerinde hiç bir formül yok. bildiğiniz basit tablolar. sadece içlerine değerleri yazılıp toplanmaları gerekiyor.


  • tururo  (21.01.14 14:51:22) 
teamviewer ile bağlanıp yapabilmem söz konusuysa yardımcı olabilirim.


  • safepassage  (21.01.14 15:16:09) 
olamıyor ne yazık ki. önemli bir dosya bu.
exceli kaldırıp tekrar kuracağım. belki düzelir..

  • tururo  (21.01.14 15:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.