[]

kullanılmayan eşyalardan kurtulmaca

istanbula yeni geldim ve eşyalı bir ev tuttum. ev normal şartlarda bir aile evi ve benim işime yaramayacak zibilyon tane eşya var. ev sahibiyle görüştüm işine yaramayan ne varsa at dedi.


bunların arasında mutfak eşyası(tabak çanak tencere), ev sahibinden kalan kıyafetler, yorgan falan türlü türlü sürprizler mevcut.

okey dedim başladım ayıklamaya, ne var ne yoksa işime yaramayan bahçeye çıkardım. şimdi sorun şu ki bunları buradan nereye atacağım. bir hayli eşya da oldu. eskici diyeceksiniz biliyorum da eskici denk getiremedim anasını satayım. mesai saatleri içerisinde zaten evde olamıyorum.

eşyalar bahçede duruyor ben onlara bakıyorum onlar bana. yarın bigün yağmur olacak kar olacak iyice kötü olacak. gidip teker teker çöpe de atılmaz. hacmen imkansız yani bu olay. belediye gelip ceza falan yazar herhalde.

ne yapmam gerekir? belediyeye haber verip bi çöp arabası mı çektirmeli? eğer böyle bir opsiyon varsa nereyi arayacağım? bilgi edineceğim vs.?

bir fikri olan var mıdır?

 
atılan eşyalar arasında bir başkasının işine yarayacak hiç mi bir şey yok? en kullanılabilecek türden olanları buraya yazsan, belki işine yarayan biri gider alır, bir miktarından kurtulursun sen de.


  • letheavendangered  (21.01.14 13:16:32) 
(bkz: freecycle)


  • el magico  (21.01.14 13:19:37) 
eşyaları yazsan da ihtiyacı olan gelip alsa?


  • icim urperiyor  (21.01.14 13:20:22) 
aslında olmalı bir şeyler. yani ne bileyim ben biraz titiz davrandığım için fazla eşya attım.

tabak, çanak, bardak, tencere, yorgan yastık vs. var hatırladığım kadarıyla. baya bir kıyafet var ama yaşlı bir teyzenin ekstra large kıyafetleri. bi liste mi yapsam acaba? böyle düşününce aklıma bunlar geldi ama illa ki başka şeyler vardı.
  • syozkn  (21.01.14 13:27:55 ~ 13:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.