[]

Kredi Kartını Kullanmaya Başlamasam?

Selamlar Romalılar,

Bugün ofise benim adıma kredi kartı gelmiş ve sekreter de zarfı teslim almış.

Ben bu kredi kartını istemiyorum. Zarfı açmasam, kart şifresi almasam, kısaca kartı kullanmaya başlamayıp direkt çöpe atsam kart aidatı kesilir mi?

Teşekkürler.

Edit: Tavsiyeler doğrultusunda telefonla arayarak kartı iptal ettirdim. Thanks.

 
kartı gönderen bankayı ara ve kartını hemen iptal ettir kart aidatı falan çıkarırlar bunlar her boku yerler.


  • rubiks cube  (21.01.14 11:44:22) 
Kesilmez, ama yine de bankayı arayıp kapattırsan garanti olur. Ama aidat kesemezler.


  • redeath  (21.01.14 11:44:48) 
telefon açıp iptal edin demek çok mu zor? bu durumda genelde almıyorlar ama ya alırlarsa daha fazla uğraşacaksınız hatırlatayım.


  • ozdek  (21.01.14 11:45:37) 
daha dün başıma geldi.az sonra gidiyorum bankaya.editlerim buraya durumu.

www.eksiduyuru.com
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (21.01.14 11:49:51) 
alabilirler. almamaları lazım ama alabilirler. annemin maaş hesabı başka bir bankaya geçtiğinde anneme banka kartının yanında istemediği halde kredi kartı yollamışlardı. annem de gelen kuryeden kartı teslim almadı.

sonra maaş hesabından para kesildiğini farketti birkaç yıl sonra. işte bu maaş hesabım bundan hesap işletim ücreti kesmemeniz lazım diye uğraştık. sonra adamlar dediler ki biz bu hesabınızın değil kredi kartınızın ücretini kesiyoruz diye. dedik kredi kartını teslim almadık bile. ama iptal ettirmemişsiniz dediler. sonra uğraştık biraz. ailede avukat çok olunca kısa süre içinde olay hukuki boyuta taşındı. sonra uğraştık ettik de kestikleri paraları de geri ödediler lütfedip.

aynı olay aynı işyerinde çalışan başka bir kadının başına daha geldi. ama onun hesabında para olmayınca hesabı esnek limit mi ne boksa ondan para kesmişler. haziclik oldu kadın öyle öğrendi. sonra o da bayağı avukatla mahkemeyle uğraştı da kurtardı durumunu.

demem o ki ilk işiniz kartı iptal ettirmek olsun. uğraşmamak için. yoksa para keserlerse illa ki geri alırsınız paranızı ama o kadar sinir savaşına gerek yok.
  • godsparticle  (21.01.14 11:51:32) 
kartlar genelde ilk sene ücretsiz olur. Direk iptal edin.


Ayrıca kartı siz teslim almadığınız için eğer olur da aidat falan keserlerse bddk ya şikayet edin. Biraz canı sıkılsın o bankanın.
  • halilibo  (21.01.14 12:00:29) 
olur da iptal edecek olursanız kartı imha ettiğinizi söyleyin. çünkü diyecekler ki "kullanmazsanız hiçbir zararı yok". bi şekilde kandırıyolar ve kullanıyosunuz öyle kenarda durmuyor.

başkasına teslim ettikleri için de her türlü üste çıkma hakkınız var zaten.
  • supergirl  (21.01.14 12:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.