[]

ankara'da 10 gun

muhterem ankaralilar,

dun ankara'ya geldim kardesimi ziyarete; yaklasik 10 gun daha buradayim. ilk izlenimlerim hic fena degil, ankara'yi yillarca abartmislar soyle kotu boyle skici diye.. biraz kucuk gibi ama kendi kulturu var.

onumuzdeki 10 gun icin nereleri goreyim? nerelere takilayim? neleri kesfedeyim?

ayrica bir kahve icip muhabbet etmek isteyen olursa cekinmesin, zirve bile eyleyebiliriz mumkunse.

 
beypazari benzeri bir atmosfer icin hamamonune gidebilirsin. birazcik su goreyim dersen golbasi kenarinda cesitli yerler var, haftasonu guzel bir brunch icin veya kendin pisir kendin ye mangal icin guzel yerler. mesela hakan diye bir yer vardi fena degildi. hangisine oturursan otur golun cevresindeki yuruyus yolu oldukca basarili, gercekten insani rahatlatiyor.
son yillarda acilmis olan iki tane yaze modern sanat galerimiz var; cermodern ve salt ulus. bunlardan birini ziyaret edebilirsin. salt ulus cok kucuk, cermodern kesinlikle daha iyi.
ankara'nin en iyi tarafi mesafe ve trafik, butun bunlari bir gun icinde istersen yapabilirsin.
gercek ankarali, cankayali gormek istersen tunalidan baslayarak yukarilara cik, arjantin caddesi gibi eskiden beri populer olan caddeleri tercih etmek bence daha iyi. sonradan ankaraya gelenler genelde park caddesi gibi daha yeni lokasyonlari tercih ediyorlar.
gune guzel baslamak icin radyo odtu 103.1deki sabah programi modern sabahlari dinlemeni tavsiye ederim, 7 ile 10 arasi yayinda olabiliyorlar, programa gec kalabiliyorlar, panik yok :)
  • mavicorap  (21.01.14 07:08:10) 
+1 Radyo ODTÜ - Modern sabahlar ;)

Atatürk Orman Çiftliği'nde Şencam Köfte & Kokoreç'te -eğer seviyorsan- kokoreç yiyebilirsin. Dünyaya gelen her Ankaralıda default olarak bulunan AVM gezme hastalığı sizi de etkisi altina alabilir. Peşinen söyleyeyim; böyle bir niyetin olursa Akköprü'deki AnkaMall alışveriş merkezinde biraz zaman geçirebilirsin.
  • savata  (21.01.14 07:18:22) 
Yukaridaki tavsiyeler cok iyi, bunlara ek olarak:
Anitkabir
Ankara kalesi
Kuğulu park-tunali
Seğmenler parki
Üniversite görmek istiyorsan ODTÜ ve bilkent iyidir
İlgileniyorsan büyük tiyatroda oynayan oyunlara bir bilet al, ayni zamanda opera sahnesidir.
Araç varsa beypazari olabilir gunubirlik
  • imla kilavuzu  (21.01.14 07:18:45) 
Anitkabir.Muzeler.Eski Meclis.Hacibayram.Eymir Golu.vs


  • safsafinaz  (21.01.14 07:22:17) 
ben de biraz mekan öneriyim bari.

(bkz: gaga manjero): tunus caddesinde bir popüler ve güzel bir bar. burada yer yoksa ki genelde olmaz, kennedy-tunus keşimindeki (bkz: sakal)'a göz atabilirsin. yılların mekanı sonuçta.
(bkz: bigos): bahçeli 7. caddede popüler bir mekan.
(bkz: dayının yeri): öveçler'de ankara'nın en güzel kebapçılarından.
(bkz: pilavcı bekir usta): bestekar'da ankara'nın açık ara en güzel pilavcısı. seyyardır.
(bkz: cafe orta dünya): belki öyle çok özel bir yanı yok ama yıllardır çok severim. kocatepe'nin yakınlarında sevimli bir cafe.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (21.01.14 08:27:03 ~ 08:33:20) 
küçükesat civarında...

devrez (mercimek çorbası)
aspava (döner)

***

kızılay civarında

cici piknik (döner)
gözde piknik (döner... özellikle gözde piknik efsanedir)
  • edgenabby  (21.01.14 09:41:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.