[]

Hrant Dink'in ölüm yıldönümü üzerine

bir sorum var.

duyarlı arkadaşlarımız Dink'i anıyorlar ve öldürenleri lanetliyorlar ki yerden göğe kadar haklılar. ama sizce duyarlı bir insan Serap Eser'i, Neşe Alten'i ve nicelerini de ölüm yıldönümlerinde ya da ne zaman anılması gerekiyorsa anmaları ve onları öldürenleri de lanetlemesi gerekmez mi? Ben, Dink'i anıp da bu saydığım isimleri anan insanları göremiyorum. Siz gördünüz mü, samimi bir sorudur bu. Eğer siz de benim gibi göremiyorsanız bunun sebebi nedir?


 
ne yazık ki pkk yapınca faşistlik olmuyor bu ülkede


  • eyyor  (21.01.14 03:26:26) 
hrant dink'in ölümü daha çok ses getirdi. onu anmak daha "cool" gözüküyor. insan doğasının bişeysinin bişeyi işte.

laubali yorum gibi gözükebilir ama samimiyim en azından. saygım sonsuz.
  • ermanen  (21.01.14 03:36:52) 
siz de serap eser'in ölümü konusunda duyarlı insanlarla bir araya gelip onu anabilirsiniz. eğer önünüze bir engel çıkarsa o zaman burda gelip "bu samimiyetsizlik değil mi" diye sorabilirsiniz.

hrant dink'in ölümü bence de çok önemli ve vahim bir olaydır. gereken önem gösteriliyor o kadar.
  • tescillimarka  (21.01.14 03:39:56) 
bazi nedenlerle cok hoslanmadigim bir yazi olsa da sorulariniza bir nebze olsun isik tutabiliyor saniyorum: eksisozluk.com


  • viva paulista  (21.01.14 06:26:53) 
solcuların samimiyeti işte sen düşün. solculuk değil türk düşmanlarının milliyetçiliğini yapıyorlar.


  • ryuzache  (21.01.14 08:07:37) 
Ermeni cemiyeti altyapısını kurmuş ve bu konuyu her yıl gündeme getiriyor. Ben de isterdim Uğur Mumcu, Onat Kutlar falan aynı şekilde anılsın ama bu kişilerin çevreleri bu işin unutulmasını sağladılarsa bu Hrant Dink'in ya da Ermeni cemiyetinin suçu değil. Artık internet var, sosyal medya elimiz ayağımız. Bir tane adam gibi bu isimler için yürüyüş düzenleyen çıktı mı? Çıkmadı. Türk olan Türk'e sahip çıkmıyorsa Ermeni olan kendininkine sahip çıkıyor ve insanları sahip çıkmaya yönlendiriyor diye kızamam şahsen, aferin derim anca.


  • whoosie  (21.01.14 08:50:31 ~ 08:51:03) 
peki duyarlı insanın searp eser'i anıp neşe alten'i anıp erdal eren'i anması gerekmez mi? metin göktepe'yi festus okey'i? ben buraya daha 72 milyar tane daha isim yazarım. hepimiz bu 72 milyar ismi anmıyorsak duyarsızız o zaman.


  • godsparticle  (21.01.14 09:15:03) 
cevaplar için hepinize teşekkür ederim.

ben zaten sorumda bildirdim. dink ve anılmasıyla ilgili bir alıp veremediğim olmadığı gibi sonuna kadar da destekliyorum. bütün şehitleri tek tek anmamız pratikte tabii ki mümkün değildir ama benim dün gece owencan'ın şu entry'sinin aklıma gelmesi sonucu sordum bunu. eksisozluk.com

ben açıkçası biraz popülist buluyorum bu yaklaşımları. soruyu da o yüzden sordum. bana kalırsa benim sembol olarak bahsettiğim ve sizin de bahsettiğiniz isimlerin hiçbiri Dink'ten üstün değil, Dink de onlardan üstün değil. o yüzden böyle bi duyuru açtım ilginize teşekkür ettim.

bi de ben kesinlikle şunu demedim: "hacı onlar ermenileri anıyor biz de eksik kalmayalım" bak bunu demiyorum yanlış anlama olmasın. insansak, adaletse, vicdansa, hepsi anılır, hepsi önemsenir.
  • sensible soccer  (21.01.14 21:02:11 ~ 21:04:34) 
kolay bir cevabı var. hrant bu ülkede bir azınlıktı senin saydığın isimlerse bu ülkenin çoğunluğu dediğimiz resmi ideolojiyi sahiplenmiş kişilikler.

ölen binlerce insan var. öldürenlerin hiçbir nedeni haklı değil ama gel gelelim çoğunluğun ideolojisini sahiplenenlerin öldürüldüğü yerde bir şeyleri haykırmak saçma olur. ne yani binlerce kişi hükümete savunduğun resmi ideolojinin insanları ölüyor dese ne olur sence? devlet üzgünüz der bir şeyler yapmaya çalışır diyelim. peki aynı şey azınlıklardan bir insana olunca ne olur? elbette ki çoğunluk ideolojisine karşı azınlıkların da en az çoğunluklar kadar haklarının olduğunu kabul ettirmek gerekir. bunu ne yolla yaparsın eylemdir/anmadır/yürüyüştür falan. emin ol oradaki milyonlarca insan davanın mantıklı sonuçlandığı gerçekten suçluların bulunduğu bir yargılamadan sonra biner onbiner azalacaktır.

yani güzel kardeşim temel sorun azınlıklardan biri ölürse eylemler onun çoğunluk ideolojisini sahiplenen insanlar kadar haklarının olduğunu anlatmak için yapılır. eylemlerin altında başka bir şey arama bulamazsın. arıycaksan eylemlerde beyaz bere takanlarda ara ;)
  • kayipadam  (22.01.14 00:34:19) 
"hrant bu ülkede bir azınlıktı senin saydığın isimlerse bu ülkenin çoğunluğu dediğimiz resmi ideolojiyi sahiplenmiş kişilikler."

bu cümleyi doğru mu anladım?
eğer yanlış anladıysam affet, geceleyin kafam dolu vakitte geldim cevap yazıyorum.

kim resmi ideolojiyi sahiplenmiş? Serap Eser ve Neşe Alten'in hangi ideolojiyi sahiplendiğini nereden biliyorsun? buna delilin var mı? eğer bir delilin yoksa sen bir zalimsin ve bu insanlara iftira atıyorsun. 17 yaşında bir kız ve 20'li yaşlarının başında bir öğretmen bu örnek olarak verdiklerim. elimizdeki malumata göre maaşıyla okula katkı yapan bir öğretmen bunlardan birisi. ben bu isimleri asla unutmayacağım. hiç tanımadım ama asla unutmayacağım. aynı şekilde Dink'i de unutmayacağım. yarın bir gün Dink de unutulsa başkası da unutulsa ben hatırlayacağım, hatırlatmak için de elimden geleni yapacağım ama bunu şovenist hareketlerle yapmayacağım(eksisozluk.com). ben bu zulme uğramış bütün insanların barışçı olduklarını düşünüyorum ve onların hiçbirini bir diğerinden ayrı görmüyorum. hiç kusura bakmayın ama işte fark burada. Hiçbirinin; devletmiş, terörmüş, bilmem neymiş hiçbir zalim ideoloji sahibi olduklarını düşünmüyorum.

ayrıca yazdığım soruyu da hiç anlamadığın çok belli. ben Dink katline karşı yapılan protestoları sonuna kadar desteklediğimi belirttim. protestoya değil kişilere dikkat çekmeye çalıştım.
  • sensible soccer  (23.01.14 01:00:42 ~ 01:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.