[]

Şirket Adına Fatura Kestirmek

Şirketle organik bağı bulunmayan şahısça ödemesi yapılan (satın alınan) malın/hizmetin faturası şirket adına kestirilebilir mi?

a) güle oynaya kestirin
b) kestirin, ama bu işlemi sürekli tekrarlamayın, sakatlık çıkmasın
c) asrın hatası. sakın öyle bir şey yapmayın

teşekkürler.

 
kesilen faturada o kişi ile ilgili bir bilgi olmayacağına göre ve şirket kabul ettiğine neden sorun olsun?

tabi faturanın tutarı çok yüksek değilse, şirket vergi incelemesinde değilse/girmeyecekse, patronların haberi varsa.
  • mahallenindelisi  (11.05.09 22:56:03) 
ne biliym, sonuçta kaynağı belirsiz bir mal girişi oluyo şirkete cash outflow olmaksızın. olur diyosunuz yani, ok.


  • boshi  (11.05.09 23:08:07) 
haybeye nıy evergi odenıyor ki ? onu gectim dolandırıcılık oluyor bu, sirket adına alınanların tabi oldugu kanunlarla son kullanıcınınkiler farklı.


  • bryan fury  (11.05.09 23:51:52) 
bir de satın aldığınız mal-hizmet nasıl bir şey. satmak için alınan bir ürünse onun çıkışını bir şekilde yapmanız lazım yada demir-başa kaydetmeniz lazım. sarf malzemezi ise yedik biz onu diyebilirsiniz.
anladığım kadarıyla aldığınız şeyi "şirket" olunca daha ucuza aldınız. tam olarak ne tür bir şey olduğunu yazarsan daha kesin öneriler alırsın bence.

  • hollowlife  (12.05.09 01:24:53) 
öyle ya da böyle milletin yapıp durduğu bir şey bu.


  • blackdog  (12.05.09 01:51:02) 
yok yok, satmak için alınan ürün değil. tarayıcı alınacak, son kullanıcı olunacak. yalnız ödeme 3. şahıs hesabından yapılacak, fatura şirket adına kestirilecek. araba falan değil yani alınan, ama sarf malzemesi de değil neticede.


  • boshi  (12.05.09 02:07:59) 
faturayı kesen misiniz, yoksa aldığınız malın faturasını babanızın şirketine kestirip kullanacak olan mısınız?

faturayı kesen iseniz sizin için hiçbir problem yok. kime kes derse kesebilirsiniz. istisnaları doktor makbuzu gibi şahsi şeylerdir. başkası muayene olur, devletten sağlık yardımı alan adına kestirtilip beleşe getirilir. ama teknosa kasiyeri "bu bilgisayarı kim kullanacaksa onun adına keseyim, başkasına kesemem" demez, diyemez.

faturayı alacak olan kişi iseniz evet usulsüz bir şey bu. o şirketin gideri olmadığı halde o şirkete gider yazdırıp vergi kaçırmak oluyor bu. ama fatura muhteviyatı, kesilen şirkete uygun bir içerikse (40 inç lcd televizyon alıp da manav dükkanına yazarsanız dikkat çeker, ya da 3 büyük rakı, kanatlı orkid falan alıp market faturasını şirkete kestirirseniz bu da olmaz mesela) kestirin, bir şey olmaz. o kadarcığını da siz kaçırın. elalem neler kaçırıyor, kazığı da bizim götümüze giriyor. belli bir miktar vergi kaçırmayı kendime hak olarak görüyorum bu memlekette. biraz daha cesur olsam kendi defterime "tunceli'ye yapılan seçim yardımlarına katılım payı", "tayyip'e alınan uçağa katılım payı", "gemicik katılım payı", "phileas'lara katılım payı" diye giderler yazacam da o kadar cesaret toplayamadım daha.
  • kibritsuyu  (12.05.09 09:34:08 ~ 09:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.