[]

20 yaş dişi ameliyatı

Hani bazı insanlarda cerrahi müdahele ile alıyorlar ya 20 yaş dişini. Bunun nedenleri ne olabilir? Ameliyat ne kadar sürüyor? Genel anestezi ile mi yapılıyor? Tecrübelerinizi ve duyumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.




 
diş deri altına gömülü ise ameliyat ile alınıyor.
ama adı sadece ameliyat, deri kesilip altından diş alınıyor sonra da dikiş atılıyor.
genelde lokal anestezi yapılıyor.
ilk 1-2 gün sıvı ile besleniyosunuz, 1-2 hafta sonra da dikişleri aldırıyorsunuz.
endişe edecek birşey yok, geçmiş olsun.
  • livaneli kadir  (20.01.14 21:14:38 ~ 21.01.14 10:40:00) 
bildiğim kadarıyla gömülü olduğu için operasyon ile alıyorlar.


  • kumulatifvergimatrahi  (20.01.14 21:15:13) 
gömülü dişler ameliyatla alınıyor. benim dişimi 20 dakikada almıştı doktorum. sadece o bölgeyi uyuşturup kesiyorlar dişi alıp tekrar dikiyorlar. 10 gün sonra dikişleri almaya çağırıyor. o süre boyunca yüzüm baya şişmişti benim. kolay yani geçmiş olsun.


  • fasyhbyz  (20.01.14 21:28:50) 
Ucu görünmeyen sadece röntgen ile görünen 20!lik dişimi üniversite hastanesinde aldırmıştım.Lokal anestezi ile yapılıyor yaklaşık 20 dakika sürüyor.Diş alındıktan sonra yerine dikiş atılıyo 10 gün sonra dikişleri aldırıyorsunuz.Ameliyatın olduğu ilk gün ve gece biraz zor geçiyor.Zonklama oluyor,ağzınızdan sızan kan yastığı batırıyo falan.


  • ladybug  (20.01.14 21:37:09) 
Ben 4 adet 20lik diş çektirdim. Bir tanesi normal çekim oldu (sol üst), ucu görünüyordu.
Diğer 3 tanesi ise gömülüyü. Bir tanesi (sağ üst) gömülüydü ancak kemikle bir bağı yoktu, çok basit çekildi.
Dİğer iki tanesi (sol alt ve sağ alt) kemiğin de altındaydı sanırım. Yani kemiğe de müdahale edilmesi gerekti. İkisi de aynı zamanda alınmadı bu arada. 15 gün boyunca Ninja turtles gibi gezdim, kocaman şişti yanağım. Sadece mama ile beslendim 10 gün boyunca. Filan.

Geçmiş olsun. Ben korkmam dişçiden doktordan vs, yine olsa yine giderim. Ki ben sebebpsiz gidip baktırmıştım dişlerime "aa 20liğim mi var gömülü alın o zaman" demiştim.
  • sharon and hope  (20.01.14 21:51:35) 
ortodonti tedavisi görülürken alınıyorlar genelde. benim damağım dar olduğu için normal diş sayısı fazla gelmişti. ufaktım, önce üst dillerimden başladılar çekmeye ardından gerçek dişlere geçip 20'lik dişlerde jübile yaptılar. ve şu anda hala eksik dişim yok.
kimi ağrı yapıyor kimi yara. genelde bu amaçla alınıyorlar.

lokal anestezi kullanılıyor.

ilk gün biraz sıkıntı yaşıyorsun, ertesi gün daha iyi oluyor. sonrası daha rahat
  • iorveth  (20.01.14 22:27:59) 
Cevaplar çok açıklayıcı. Çok teşekkürler herkese.


  • aguilas negras  (20.01.14 23:07:08) 
tek dert etmen gereken şey yaklaşık 36 saat sürecek olan, sürekli kan sızıntısı, malum 20 likler tam ekleme yakın o yüzden uzun süre kan geliyor oradan. ağız tadı falan kalmıyor pek, dizi ve oyunla geçirdim bu süreyi ben, dexter izlediydim nasıl bir mazoşistsem asdklgj


  • The_Lollok  (21.01.14 01:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.