[]

Bayilikler

Sorum şu. Yapıcağımdan değil, merak ettiğimden. İşlek bir şehir merkezine kurulacak büyük bayiliklerin (McDonalds,Burger King,KFC vs.) isim hakkı (yani o yeri kurma hakkı) ne kadar satılıyor? Yani bu işi ünlü şirketlerle yapmak isteyen kişinin sadece bunun için ne kadar parayı gözden çıkarması gerekiyor?




 
bildigim bir ornegi anlatayim. isparta'ya gecen sene icinde burger king acildi. sehrin merkezinde valiligin altinda bir yer falan.
(sanki belediye yapmis gibi) eski belediye baskani $300000'lik yatirim yaptik diye reklam yapmisti.

  • sourlemonade  (11.05.09 21:52:15) 
İstanbul Maslak'taki adam 500,000 dolar ödedik, bir senede çıkardık parayı demişti. Bu anlattığım 6-7 sene önceki bir konuşmadır.


  • sui  (11.05.09 22:19:45) 
bildiğim kadarıyla McDonalds bayilik vermemektedir isteyen satın alıp kuramaz Burger King ve KFC'de büyük ihtimal öyledir..

dütdüt: Yanlış biliyormuşum şimdi baktım Mcdonald's veriyormuş mekanın büyüklüğüne yerine göre felan $400.000 ve $500.000 arası değişiyormuş..
  • zozjotejmnk  (11.05.09 22:47:33 ~ 22:50:21) 
500.000 dolar. vay be. hacı dedemin 3 dairesini satsak 600.000 dolar yapıyor. ben bu 600.000 dolarla mcdonalds işine girceğime toptan bir market açarım.150 bin dolar falandır. bizim yer de var. bir market en az 100 milyar ciro yapıyor. evet bunu yazdığım iyi oldu. market işine giriyorum. 10 yıl sonra zincirleri birbirine dolucam. buradan kalifiye eleman bile alabilirim.

saka bir yana da hiç akıl karı bir iş değil bence. bu şekilde bir iş için ya çok büyük risk almak ya da en az 2 milyon dolar sermaye olması lazım. türkiye gibi bir ülkede sırtını sağlama almadan iş yapmak çok zor. bizim komşunun tekstil dükkanı battı geçen. 11 yıldır tıkır tıkır işleyen(ki en az 50 milyar yapıyordu ciro) tekstil 2 ayda battı. varın gerisini siz düşünün. gıda işinde para var diyorsanız unutmayın sizin gibi düşünen binlerce girişimci var. aynı şekilde market olayı da öyle.
  • karamuratbenim  (11.05.09 23:23:00) 
  • pass  (12.05.09 11:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.