[]

Astek vs. Kısa dönem

Mayıs'ta askere gidiyorum gençler. Aranızda astek olarak askeri görevini yapanlar varsa onların yorumlarını alabilir miyim , çekilir mi 12 ay astek olarak? Bir daha yapsanız yine astek olarak mı gitmek isterdiniz? Kafayı yiyeceğim ya düşünmekten. Bi yardımcı oluverin.




 
evet ben bi daha yapsam kesinlikle yine astek olarak yapardim ama benim yaptigim karargah cok rahatti. oglenleri olimpik yuzme havuzuna gidip sonra albaylarla basket maci yapiyordum. geri kalan kisimda da sivil memurlarla tasak muabbeti.
yani dunyanin en klise lafini soylemek boynumun borcu: basindaki komutan iyiyse ister kisa ister uzun yap kralsin.
ama ariza bi tipe denk gelirsen ne olarak yaptiginin da pek bir onemi yok.
  • rentts  (20.01.14 19:44:59 ~ 19:48:09) 
kısa iyidir


  • vfgerty  (20.01.14 19:45:09) 
Gittiğin yere göre değişir. Kıbrıs'da yaptım. ben giderken astekler ağlayıp zırladı.
kısa dönem iyidir. 12 boyunca askerlik çekilmez. bi an önce yapıp gelmek en mantıklısı. zira 6 ay takıyosun asteklere. 6 ayda o kaybettiğin parayı bir şekilde kazanabilirsin ama giden günler geri gelmez.

giden para olsun!
  • zbrs  (20.01.14 19:48:52) 
kafayi niye yiyorsun ki, senin elinde olan bir sey degil. sans isi.


  • bigl0rd  (20.01.14 20:01:27) 
@biglord şans işi tabi ama sonuçta sen de birşey terch ediyorsun ve o da etkili oluyor sonuçta ne olarak yapacağında.


  • adilyashar  (20.01.14 20:18:13) 
o tercih ettiginin zerre etkisi yok.


  • bigl0rd  (20.01.14 20:25:17) 
Benim gibi meslek kurası denk getirirsen asteğmenlik güzeldir. Onun dışında birliğe göre değişse de, sorumluluk anlamında yorucu.


  • arnold schwarzeneger  (21.01.14 07:53:52) 
@divit asteğmen olarak yapılıyor askerlik.doğru söylemiş arkadaş. Askerlik görevin bittikten sonra yedek subay oluyorsun , ordu savaş vb. durumlarda seni göreve çağırabiliyor.


  • pinkman1  (21.01.14 09:03:46) 
kısa dönem tercih etmiş ama yedek subay yapılmıştım. yani kendi tercihim değildi asteğmen olmak, ama iyi ki kısa dönem olmamışım dedim. sabah 8de sivil kıyafetler ile mesaiye gidip, kamuflajı giyip, masabaşına oturur, öğleden sonra 3 gibi kamuflajı çıkartıp tekrar sivilleri giyip evimize/misafirhanemize giderdik. yani askerlik değil memuriyetti aslında.
yalnız şu var ki, böyle şöylerin genellemesi yapılamıyor, nasıl bir birlikte nasıl bir görevde asteğmen olduğun da önemli, ben meslek kurasına tabi havacı asteğmendim, benden daha rahatı olamazdı sanırım. buna karşılık çok sıkıntılı görevlerde asteğmen olunabilir, çok rahat kısa dönem askerlik de yapılabilir, bunlar kısmet işi.
ama her ne olursa olsun, yedek subay olmanın sıkıntısı sorumluluk ve görevden ileri gelir, kısa dönem olduğunda ise çok daha basit, avam sıkıntılarınız (koğuş ortamı,taşak-ter kokusu, lise mezunu uzman çavuş bebelerin olası küfürleri, yani kabaca taşak oğlanı muamelesi) olur.
sonuç olarak iki durumda çok tercih edilir değil, sıkıntılı, sadece bi ehven-i şer durumu var ortada. ünversite mezunu olmuş birisi de bi zahmet sorumluluğu ve görev baskısını taşımayı çok sorun etmesin.
  • temir  (21.01.14 09:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.