[]

Selaniğe ulaşım nasıl gitsek ve neler yapsak?

arkadaşlar 3 günlüğüne selaniğe gidecegim.
masrafları şirket ödeyecek,o yuzden para ve zaman problem değil.nasıl gitsem daha eglenceli keyifli olurun derdindeyim.
1- dostluk treni ile mi yoksa otobus ile mi gitsek daha guzel olur.
2-veya gidiş donüş Atina aktarmalı uçakla mı gitsek daha guzel olur .
3-yada selaniğe giderken tren donerken atina aktarmalı uçakla istanbula gelsem mi daha hoş olur veya tam tersi giderken uçakla gidip donerken tren ile mi donsem daha hoş olur ne dersiniz.

ve nerede hangi otelde kalsak? nokta atışı tavsiye otel verebilir misiniz?
ve neleri yemeden ve de nereleri gormeden gelmeyelim?

 
(bkz: #15881402)
tren icin de ovgu dolu sozler duydum. ucakla aktarma yapmaya degecek bir mesafe degil zaten istanbul'dan.

  • feeling the blanks  (11.05.09 21:00:10) 
para sorun olmayacaksa ve eger kalamaria tarafinda bir yerlerde kalacaksaniz (ki bence kalmayin, egnatia civarinda bir dolu guzel otel var) bir aksam da surada yiyin: www.hamodrakas.gr


  • feeling the blanks  (11.05.09 21:03:03) 
* dostluk treni ile gidin, aynı trenle dönün.
* eğer atina'da 3-4 gün kalma imkanınız yoksa, atina aktarması yapmayı boşverin, değmez.
* müze, tarihi kalıntı olarak bence oldukça zayıf bir $ehir selanik. türk konsolosluğu içindeki atatürk evi'ni unutmazsınız zaten.
* feeling the blanks'in de dediği gibi alfabeyi iyice kanıksayın.
  • sleepy99  (11.05.09 23:28:30) 
kesinlikle ve kesinlikle türk trenini seçin. Hatta tatil tarihlerinizi türk trenine göre ayarlayın. yunan treninin odaları hem çok küçük hem de klima yok, üstelik de cam sadece aralanıyor. Açmak namümkün. türk treni çok daha konforlu ve rahat. Ancak iki trende de restoran falan olmadığı için akşam yemeğini yedikten sonra trene binin, yanınıza yiyecek bişeyler alın(kahvaltı için). türk tarafındaki duty free'den bişey almayın. Kazıkçı amca var orda.

büyük iskender'in selaniğe ilk girdiği kapıya(kapı dediğime bakmayın, kadraja sığdırmak için 50 metre geriye gittim) gidip fotoğraf çektirin, aristotoles meydanına gece gidip selaniğin hareketliliğini alın. (Ayrıca bu meydan absolut şişesi şeklindedir. Absolut thessaloniki posteri bulursanız kaçırmayın, alın. bunu images.google.com'dan ararsanız ne demek istediğimi anlarsınız). Şehrin simgesi olan white tower'ı da görebilirsiniz.

Domuz eti seviyorsanız, adamlar domuz etinin nirvanasına ulaşmışlar. hiro dedikleri domuz döneri var. Acaip bişi. Yemeden gelmeyin. Bu adamlarda burger king falan yok. tek tük mc donalds var. Çünkü goody's diye müthiş bir fastfood zinciri var. orada golden yiyin mutlaka.(domuzdur) O Mylos isimli restoran italyan yemeği ağırlıklıdır ve tuzludur ama en iyi restoran bence. Ayrıca barı da var ve bir iskele üzerinde şahane manzarası var.

Selanik bir cafe/bar cenneti. SHARK şehrin bir numaralı gece mekanıdır. Bir iskele üzerinde olan kitchenbar da en iyi cafedir. Bu ikisi şehrin iki ucunda ve ikisinde de ful selanik manzarası var. Benim tercihim gündüz kitchen, gece shark. Ancak dediğim gibi selanik bir cafe/bar cenneti olduğu için bilmediğim ve bu yazdıklarımdan daha iyi olan mekanlar mevcut olabilir. bana kızmayın :)

NOT: www.saloniki.org diye bir site var. fena değil. Oradan da başka şeylere bakabilirsiniz.
  • sinuzit  (12.05.09 09:47:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.