[]

Vergi borcu nedeniyle maaş hesabına e-haciz

Merhaba,

Maaş hesabıma e-haciz yoluyla bloke konuldu. Vergi dairesi tarafından sunulan öneri, maaşımın 4te 1ini ödeyeceğimi taahüt etmem. Ancak ben bu borcun detaylarını öğrenmeden ödemeye başlamak istemiyorum, kaldı ki bu borç sürpriz olarak çıktı karşıma, borcum olduğunu bile bilmiyordum.

Biraz araştırdım, e-haciz yoluyla maaşın bütününe bloke koymek yasal değil, bunu da alacaklıya bir dilekçe ile bildirdim ama oralı bile olmadı (alacaklı: vergi dairesi). Onlar da çalıştığım şirkete haciz yazısı gönderdiler. Durum şimdilik bundan ibaret.

Hesaplarım yaklaşık 2 haftadır bloke edilmiş durumda ve ben sırf hesaplarımı açtırmak için yanlış bir adım atmak istemiyorum. Bu konulardan anlayan varsa, ya da özellikle vergi borçları konusundan anlayan avukat arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum. Şimdiden teşekkür.

 
yapacak pek bir şeyin yok.

maaşın %25'ine haciz getirebilirler, doğru.

sana ödeme emri geldi mi? ödeme emrinde borcun kaynağının yazıyor olması lazım?
  • [silinmiş]  (20.01.14 17:21:48) 
seni işten cikmis göstersinler hesaba para yatmasin sende durumu incele ve cözmeye calis, sonra tekrar ssk girisi yapsinlar durum düzelince


  • Mügüs  (20.01.14 17:44:59) 
@douchebag
ödeme emri tam olarak nedir bilmiyorum ama bugün iş yerime gelen bir yazı var, "şu kadar borcu var, bu kişinin maaşının %25'ini bize vereceğinizi taahhüt edin" diyor kısaca çalıştığım yere.

hesaplarıma bloke konuluncaya kadar varlığından haberdar olmadığım büyük miktarda bir vergi borcu söz konusu. araştırarak vergi borcu olduğunu öğrendim ve bu borcu sorgulama hakkım olması lazımken, dayatıyorlar ya ödemeyi taahhüt et ya da hesaplarını kullanamazsın.

madem zaten haciz koyabiliyorlar, neden taahhüt istiyorlar bi de? kafamda çılgın sorular
  • cacik  (20.01.14 17:51:18 ~ 17:51:45) 
Hocam ödeme emri olmadan haciz gelmez. Ödeme emrini sorun. Ödeme emrinde ne kadar borcun olduğu ve sebebi ve yedi gün içinde ödemen ya da mal bildiriminde bulunman gerektiği de yazar.


  • [silinmiş]  (20.01.14 20:21:22 ~ 20:22:06) 
öncelikle geçmiş olsun.
şirkete gelen kağıt üzerinde ki bunun adinin ödeme emri olmasi gerek, borcu olunan kurum/kisi, borcun nedeni, alacagin tutari gibi bilgilerin yer almis olmasi gerek.
eger bunlar yoksa, yazinin geldigi vergi dairesine,yaziyi da alarak, gitmeniz gerekecektir.
yaziyla beraber, ilgili vergi dairesine giderseniz, orada size gerekli aciklama yapilir.
ardindan da anlasma yoluna gidebilir veya olayi mahkemeye tasiyabilirsiniz.
  • for the record  (21.01.14 08:35:38) 
@for the record

şirkete gelen haciz bildirisi. borcu olunan kurum/kisi, borcun nedeni, alacagin tutari gibi bilgiler yer alıyor. bunun öncesinde gelen bir ödeme bildirimi olması gerekiyor şu ana kadar edindiğim bilgiye göre ama bana ulaşan bir şey yok. doğrudan hesap blokesi var. vergi dairesi ile görüşüyorum ama söyledikleri "para ver blokeyi kaldıralım". bu işler böyle mi oluyor onu anlamaya çalışıyorum.
  • cacik  (21.01.14 12:49:41 ~ 12:50:13) 
yapacağın tek şey bir avukat tutup,ona bu konuyu aktarman, bu işleri bilmiyorsan kendin tavsiye yoluyla sağlıklı bir iş yapamazsın.


  • anti silence  (21.01.14 13:06:28) 
tavsiye yoluyla oldukça yol aldım. eksiduyuru'dan bazı arkadaşlar sağolsunlar çok yardımcı oldular. özellikle douchebag'a ve imlakilavuzu'na verdikleri yönlendirici görüşleri için çok çok teşekkür ederim.

öğrendiğim kadarıyla vergi borcu nedeniyle e-haciz uygulaması son zamanlarda oldukça yaygınlaşmış. umarım başınıza gelmez ama bununla karşılaşan ya da karşılaşacak olan arkadaşlar için -elbette avukata gitmek en iyi yol ama- ilk şok etkisini azaltmak için en azından, bu süreçte öğrendiklerimi paylaşacağım kısa bir süre sonra.
  • cacik  (22.01.14 12:25:19 ~ 12:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.