[]

Facebook'ta edebiyat parçalamak..neden?

"Giden gitmiştir..." "dönersen senindir.." tarzı değil de yine de bi edebi yazılar, paragraflar, hatta bazen bu yazıların yanında bir de hüzünlü siyah beyaz fotoğraf paylaşan insanlar. çoğunluğu kız bunların. 25 yaşını aşmış insanların böyle şeyler yapması bana çok komik geliyor. İlgi çekme çabası mıdır? "Bunalımdayım bana ilgi gösterin" demeye mi çalışıyorlar? Yoksa çok içli, hisli insanlar olduklarını mı gösteriyorlar?

Tabi ki herkes istediğini yazabilir, paylaşabilir, bu onların zeka seviyesini falan da göstermez ama saçma geliyor bana. Mesela güzelim kızlar böyle şeyler yapıyor bütün çekiciliklerini yitiriyorlar.


 
(bkz: ilgi orospusu)


  • japon askeri  (20.01.14 10:59:24) 
insanlar kendilerini ifade edemiyor. sorun burada. hayatlarını anlamlandırmak için çok az yol var. sorun nadiren insandadır, ekseriya sistemdedir.


  • tek millet tek dil tek yuzuk  (20.01.14 11:01:17) 
cevabı kendin vermişsin. insanlar istediklerini, paylaşmak istediklerini yazıyorlar. bu onların kendilerini ifade etme şekli. sana anlamsız geliyor ama başkası o fotoğrafları, sözleri vs. beğeniyor olabilir. demek ki aynı anlayışa sahip değilsiniz, hayatlarınızı farklı şekillerde yaşıyor ve farklı düşünüyorsunuz ki bu da son derece normal.

facebook kullanırken "ilgi çekmek için mi acaba" diyenleri de anlamıyorum açıkçası. insanların görmesini istemeseydim facebook'a değil de günlüğüme yazardım. şahsen internet ortamında yazıp çizdiğim ve yayınladığım her şeyi insanlar görsün diye paylaşıyorum.
  • der meister  (20.01.14 11:02:31) 
@sumuklu asilzade bir kere yazanlar değil de her gün veya en azından 2-3 günde bir yazanları diyorum.


  • r_u_h  (20.01.14 11:04:38) 
@der maister

Onların kendilerini ifade etme şekilleri anlamsız değil. tam olarak yanlış.

hatta bazılarının attığı tweet'ler var. "bundan banane mk" kıvamında. gerçekten abartıyorlar.
  • dalessandro  (20.01.14 11:16:14 ~ 11:17:14) 
sahsen ben facebooku ilgi ceksin diye degil kendim icin kullaniyorum. duvarim bir nevi begendigim seylerin ozeti. hatta baska insanlar paylastigim seyi begenince uyuz oluyorum. sevdigim bir soz, beni cok gulduren bir karikatur ya da sarki hepsi kendim icin. daha sonra mesela soyle bir sarki vardi neydi ya diye kendi duvarimdan buluyorum. facebook bu acidan cok kullanisli kolayca paylasmak vs. blog tutmak cok zahmetli geliyor. gunluk tutmaksa apayri bir sey zaten.

insanin o anki moduna gore siyah beyazli fotograftaki soz ya da siir hosuna gitmistir veya gecmiste yasadigi bir seyi hatirlatmistir buyutmemek lazim.
  • yue  (20.01.14 11:37:00) 
Genellikle gunlerini bos gecirdikleri ve pek bir ugraslari olmadiklari icin kendi iclerine yoneliyolar, melankoliye bagliyolar.
Kafayi mesgul eden biseyleri yok cunku.

İllaki ilgi cekmek icin yapicak diye bisey yok, o anki ruh haline bagli olarak kendilerini boyle ifade etmeyi tercih ederler.

Şöyle bisey de var:
Bunlarin buyuk bir cogunlugu kadin/erkek farketmez ilgi cekmek icin yapar orasi da bir gercek.
  • kedidir o kedi  (20.01.14 11:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.