[]

itim ve sorun

itim mamasını ben yanında durup ye oğlum demeden yemiyor. iştahı kapalı gibi. gerçi mama dışında her şeyi son derece iştahlı yiyor ama. :/ bir de mamayı sevmedi desem, iki gündür böyle. öncesinde hapır küpür götürüyordu.
bir de mamanın yarısını yiyor yarısını sonra yiyor. önceden sabah akşam besleniyormuş şimdi sadece sabah veriyorum ve diyet yapıyor. bağlantılı olabilir mi diyetle bu taksit taksit yeme alışkanlığının?
son olarak gözleri çapaklanıyor. kedilerde normaldir çaylı pamukla sileriz geçer mesela ama köpeklerde nasıldır bilmiyorum ben. iştahla bağlantılı olabilir mi ki? neden olur?

hiçbir derdi tasası halsizliği yok ama. saatlerce yürüyoruz, oyun oynuyoruz gayet canlı.

 
Köpek bakımı ile ilgili olark çok bilgim yok ama daha çok bilen biri gelene kadar kedi üzerinden bir çıkarım yapayım. Veterineri arayıp acaba bir şeyi mi var temalı sorular sorduğumuzda ilk öğrenmek istediği şey iştahı. İştahı yerindeyse genelde çok büyük bir problem olmuyor. Yani iştah önemli bir veri.
Sonra bir de ateş falan var, kedide kulaktan anlaşılıyor, köpekte de kulaktan burundan falan anlaşılır sanırım, onu bir kontrol edin isterseniz. Ayrıca dışkısı nasıl, herhangi bir değişiklik, ishal, kabız vs var mı?
Tabii sonuç olarak veterinerinize götürüp bir gösterin derim.
  • whoosie  (20.01.14 06:42:05) 
Maması dışındaki yiyecekleri iştahla yiyorsa iştahıyla ilgili bir sorun yoktur. Mama bozulmuş olabilir ya da canı yemek yemek istemiyor olabilir. Zorlamayın. Önüne mamasını koyun, 15-20 dakika kalsın. Yemiyorsa kaldırın. Gün içinde de abur cubur vermeyin. Acıkınca mamasını yer. Benim köpeğim de arada sırada birkaç öğün mamasını yemiyor. 2-3 gün sonra normale dönüyor.

Genelde çok uyuyan köpeklerde çapak daha fazla oluyor. Kedilere yaptığınız gibi ılık çay ve pamukla temizleyebilirsiniz. Tabii bunlar geçici çözümler. Veterinere gösterirseniz ilaç kullanıp kullanmaması gerektiğine o karar verecektir.
  • spooky  (20.01.14 13:18:21) 
Bazi kopek irklarinda genetik olarak yeme aliskanligi boyle olabilir. Husky'ler icin duymustum, dogal ortaminda haftada bir av bulup, bir kerede cok yedikleri icin, duzenli bir yemek yeme kulturu olusmamis. Eger yemek yemeye zorlanirsa, kusup hic yememek gibi durumlari olabiliyormus.
Gerci benim kopegim beagle+setter+tazi+jack russel+pitbul kirmasi gibi ama onda da ayni sekilde hic umurunda degil mama kalki ki Orijen veriyorum. Cig et versem tabi ki gozleri yuvalarindan firlayarak yiyor ama onu da benim bunyem kaldirmiyor kokusu goruntusu vs. depresyona sokuyor. Siz de BARF (islenmemis et) diyetini dusunebilirsiniz belki.

  • bir varmis bir yokmus  (20.01.14 13:38:50) 
sanırım depresyonda. ben sahipleneli on gün kadar oldu henüz, o yüzden pek anlayamıyorum tavırlarından ama bir sene barınakta kalmış bir hayvanın depresyonda olması fikri çok mantıklı geldi. yine de veterinere bir gideceğiz tabi ki de ama zamanla geçeceğini düşünüyorum ben bu durumun.

bu arada kendisi labrador. ve evde olduğu zamanın %80ini uyuyarak gerisini de eşyaları parçalayarak geçiriyor. yaşı beş. :/
  • mutevazi  (20.01.14 14:41:24) 
Barınaktan sahiplendiyseniz şu anda o köpek dünyanın en mutlu köpeğidir. :) Bir sene başka köpeklerle taş üzerinde yatıp kalktıktan sonra ev ortamına hemen tekrar uyum göstermesini beklemeyin. Eşyaları parçalaması da anksiyete göstergesi olabilir. Sahibinden ayrılan/bir süre barınakta yaşayan köpeklerde genelde yeni sahibinden de ayrılma korkusu oluyor. Sizin onu terk etmeyeceğinizi anlayınca bu huyundan vazgeçecektir. Bu konuda da iyi referanslı köpek eğitmenlerinden yardım alabilirsiniz.

Labradorlar tür olarak çok hareketli köpeklerdir. Enerjisini iyice attırmazsanız evde gelip tepenize çıkarlar. Dışarıya çıkardığınızda başka köpeklerle sosyalleşip oyun oynamasını sağlarsanız rahat edersiniz.
  • spooky  (20.01.14 18:17:36) 
veterinere gittik. iştahsız falan değil domuz gibi dedi çünkü veterinerin köpeğinin mamasını silip süpürdü dingil. ilk günlerdeki iştahı bir daha mama bulamama korkusundandır, şimdi her gün önüne mama geleceğini anladığı için nazlanarak yiyordur dedi. barınaktaki besleme şartlarıyla evde sizin uyguladığınız diyet farklı olduğundan kendince bir düzen oturtuyordur normal dedi. ben de rahatladım.

köpeğim ciddi manada terk edilme korkusu yaşıyor onun farkındayım. dışarı çıktıktan sonra eve dönerken yaşadığı heyecanı görmelisiniz. sanırım bana güvenmesi için biraz zamana ihtiyacı var, terk etmeyeceğimi anlayınca rahatlayacaktır diye düşünüyorum.

bir de anksiyete değil ya oyun oynuyor şapşi. biz yokken kemiriyor insan gördüğünde getirip "hadi çekiştirmece oynayalım" diye hoplayıp zıplıyor. gerçekten enik ruhlu.

enerjisini de deli gibi atıyor zaten evde olduğu sürede sürekli dinlenme halinde. ankara'yı bilir misiniz bilmiyorum ama bugün öveçler 2. caddenin başından bahçeli 3. caddenin sonuna kadar yürüdük mesela. günde 4 5 saati dışarıda geçiriyoruz enerjisini atması için. ama başka köpeklerde sosyalleştirme imkanı pek olmuyor çünkü parklar sokak köpeklerinin istilasında ve ben köpeğim daha önce sokak köpekleri tarafından yaralandığı için (ki yüzü hep yara izi hala) tekrar böyle bir şey yaşamasından deli gibi korkuyorum.
  • mutevazi  (20.01.14 21:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.