[]

PTT Kargo soruları

hemen cevap almam lazım, sitesinde uzun uzun yazıyor.

1- aşağı yukarı ne kadara mal oluyor ürün göndermek?
2- karşı taraf teslim almaktan vazgeçerse o para gidiyor mu?
3- ödemeyi nereye yatırıyorlar? posta çeki hesabı filan demişler, anlamadım. yok bende öyle bi hesap
4- olmazsa havale demişler ama ben hiçbir banka hesabımı kullanamıyorum şu an
5- başkasının ibanını versem oluyo mu?

 
1- boyut, ağırlığa göre değişir.
2- evet gidiyor doğal olarak, ptt görevini yerine getirmiş oluyor neticede.
3- posta çeki hesabı: banka hesabının ptt'den açılmış hali. herhangi bir ptt'den kimliğinizle gidip 5 dk içerisinde açtırabilirsiniz 5tl güven akçesi alırlar sadece, senelik ücreti, hesap işletim ücreti vs yok.
4- havale dedikleri, kargoyu gönderdiğinz ptt şubesine isminize parayı havale ederler, siz de kimliğinizle beraber gidip parayı alırsınız.
5- ödeme şartlı kargoların bedelleri sadece posta çeki hesabına yatırılabilir ya da kargoyu gönderen kişi adına posta havalesi yapılabilir, bankaya yatırma gibi bir seçenek bulunmamakta.

daha başka sorularınız varsa ptt çalışanı olarak cevaplayabilirim...
  • benim de soyleyeceklerim var  (19.01.14 22:28:38 ~ 22:31:28) 
çok teşekkür ederim! :)

30 liralık şey göndericektim ve bi daha da işim olmayacaktı, bu yüzden işime yaramaz sanırım ama çok aydınlandım teşekkürler gerçekten.
  • supergirl  (19.01.14 22:32:28) 
rica ederim, o zaman havale olarak isteyin parayı gönderinin barkodunu saklayın, internet üzerinden gönderinin alıcısına teslim olup olmadığını kontrol edebilirsiniz ptt'nin sitesindeki yurtiçi gönderi takip bölümünden. teslim olduktan 2-3 gün sonra gönderiyi verdiğiniz şubeden gidip paranızı alabilirsiniz.


  • benim de soyleyeceklerim var  (19.01.14 22:36:44) 
olur o zaman sanki. tek risk gönderiyi teslim almaması oluyor bu durumda?

peki ne kadara patlar aşağı yukarı 2 kilo bir şey İstanbul'dan Tekirdağ'a?

(astarı yüzünden pahalıya gelmesin)
  • supergirl  (19.01.14 22:44:53) 
7 lira fln tutar tahminen. evet tek riskiniz bu gibi görünüyor.


  • benim de soyleyeceklerim var  (19.01.14 22:55:43) 
çok teşekkürler tekrardan...


  • supergirl  (19.01.14 22:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.