[]

Gerçek yerlerde çekilmiş filmler

demek istediğim stüdyo ve efektlerden çok çoğu gerçek yerlerde çekilmiş filmler.

neler?

mesela yüzüklerin efendisi bu kategoriye girer mi? filmin yüzde kaçı stüdyo/efekt ve yüzde kaçı gerçek hayattan tam bilmiyorum mesela..

 
harry potter.


  • kahvefincani  (19.01.14 19:36:30) 
yüzüklerin efendisindeki araziler, dağlar falan gerçek. yeni zelanda'da.
harry potter da o şatoda çekildi gerçekten. iskoçya'da mı neydi şato yanılmıyorsam.
avatar direkt yeşil perdede :)
  • sen git ben geliyorum  (19.01.14 19:42:53) 
YIldız Savaşları'nın Malaga'da çekilen büyük bir kısmı var. Hatta hala özel kutlamalar yapılıyor.


  • aychovsky  (19.01.14 19:43:57) 
youtube dan hobbit in kamera arkasi videolarini izleyebilirsiniz 6 parcaydi sanirim.

araziler falan hep yeni zelanda dan evet
  • babamasoliimbananickaldirsin  (19.01.14 19:52:00) 
Yüzüklerin Efendisi zaten Yeni Zelanda için bir turizm kapısını açtı. Hobbiton'a geziler düzenleniyor. Başka hobbit köyleri yapıldı. O karlı dağlar ve yemyeşil vadilere geziler varmış. Hatta geçen sene bir haftalığına başkentin adını Middle Earth yaptılar. Bu da Air New Zealand'ın uçuş güvenlik videosu.
www.youtube.com

  • aychovsky  (19.01.14 19:59:45) 
Oha kimse yazmamış. Tabiki de the Fall. Neredeyse sıfır efekt ve harika sahneler var.


  • nec12  (28.01.14 23:17:55) 
"çoğu stüdyo ve efektlerden ziyade gerçek çekimdir" şeklinde yapımcılardan veya bir eleştirmenden somut bilgi almış değilim fakat sahnelere dayanarak, in bruges diyorum.


  • der meister  (28.01.14 23:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.