[]

Basit bir animasyon için ne önerirsiniz? (Sorusu, animasyondan uzun oldu)

Kafadan flash mı? Yoksa swish mi?(Zamanında biraz swish kurcalamıştım kolay gibiydi.) Ya da gif mi dersiniz?(İmageReady gibi bir şey ile). Ya da bambakşa bir şey mi?

Aslında seçeceğim programda olmasını istediğim en önemli özellik şu:
Nasıl anlatsam; böyle animasyonun kımıl kımıl olmasını istiyorum, yani çizdiğim/kullandığım şekil hafif titrek(?) olmalı. Tam anlatamadım ama bazı animasyonlarda var, hani belki bilirsiniz. Bu titrekliği kare kare çizmeden, ne bileyim bir efekt ile, bir algoritma ile kendi yapabilen bir program var mıdır?

Bir de önereceğiniz program için "bildiğiniz" iyi bir eğitim şeysi*(tutorial) varsa paylaşır mısınız? "Bildiğiniz" diyorum, çünkü önemli kısmı orası, yoksa gogilden bir sürü çıkar ancak tavsiye edebileceğiniz bir tane varsa daha çok işime yarar.

 
hangi amaçla kullanacağınızı da yazsaydınız keşkem.


  • babatema  (11.05.09 17:34:51) 
hatırlayabilsem hemen koyardım ama aklıma gelmiyor bir türlü.
animasyon olmasa da görsel açıdan verebileceğim yakın örnek; eski, sessiz, siyah beyaz filmlerdir. Hani onlarda belli belirsiz bir titreklik vardır, tam istediğim şey olmasa da verebileceğim yakın bir örnek budur. Hatta şu da bir link:
www.youtube.com
  • late viper  (11.05.09 18:47:58 ~ 18:48:26) 
after effects te var öyle zibilyon tane filtre. kullanması da flash a göre kolaydır. basit bir şey yapacaksanız help e bir kaç kez bakıp kavrarsınız.


  • babatema  (11.05.09 19:03:09) 
hımm, ikisini de dener sonuca göre tiklerim...
bir de bahsettiğim eski film görüntüsü değil, oradaki titreme. Yani normal görüntüye o eski filmlerdeki titrekliği verebilmek.
tabi decompiler ile sadece titreklik verecek şekilde ayarlanıyordur belki, deneyeceğim sağolun.

şimdi baktım:
Adobe After Effects CS4 Final(+content) - 1.5GB
Adobe Flash CS4 Professional v10.0 - 888.85MB
Swish Max2 - 31.96MB

İlk önce swish ile deneyeceğim; 30 saniye bile sürmeyecek bir deneme için önce en küçüğünü denemek en mantıklısı gibi geliyor...
ki şair de bana seslenmiş:
(bkz: #14865457)
  • late viper  (11.05.09 22:19:25 ~ 12.05.09 01:35:44) 
Ola ki son seçenek olarak After Effects kullanırsanız, Wiggle expressions'ı kullanın. StopWatch'a ALT + Sağ Tık yapıp wiggle (2, 15, 10) yazın, küçük enter'a basın, olay tamamdır. Bunun dilediğiniz zamanda başlayıp biten bir salınım hareketi için Null Object'e Slider Control efekti atamanız gerekiyor. O işi de Pick Whip ile kolayca halledebiliyorsunuz. Zaten Pippet Pin Tool ve Masking yöntemiyle çok güzel animasyonlar yapılabiliyor. Tabii daha yüzlerce seçenek var. Bu yazdıklarım belki sizin işinize hiç yaramayacak ama, yine de bir seçenektir, arayan ulaşabilir.


  • gozupek  (12.05.09 18:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.