[]

Yoga ve Anksiyete

Nişanlımın üzerinde ısrar ettiği, benimse böyle new-age sosyete para tuzağı diye baktığım bir hadise olan yogayla ilgili sitelerde hep "kesin çözüm" raddesinde cafcaflı iddialar yer alıyor.

Yogayı bu anlamda bir yan tedavi maksatlı kullananınız/yakınınız oldu mu? Sonuç aldınız mı? Aldıysanız kimler, nereler, ne kadar para isterler bilginiz var mı ?

Teşekkürler.

 
zamanında yoga yaptım stres attım ancak aynısını yüzerken de koşarken de yaşadım.

yani yoganın ekstra bir özelliği yok olay spor yapıp başka bir doğrultuda konsantre olup günlük hayatın akışından uzaklaşmakta.

yogada ''şu hareketi doğru yapayım'' diye kasarken daha dikkat yoğunlaştırdığın için de bu daha kolay oluyor, sonuçta koşmak o kadar da konsantrasyon gerektirmiyor.

ama yogada sürekli yeni değişik hareketler denendiği için hem vücuduna yeni hem kaslarına, kas gerilmesi vs derken tamamen vücuduna konsantre oluyorsun ve stres atmış oluyorsun.

yoksa çakra filan hikaye bence.
  • neferkitty  (19.01.14 16:50:17) 
tedavi maksatlı tamam da, sorun nedir ? neyin tedavisi yani ?

benim dizlerimin arkası misal dizimi kırmadan eğilince bir iple çekiliyormuş gibi oluyor, kırmak zorunda kalıyorum. evde çat-pat spor yapmadığım günlerde deneyeyim demiştim birkaç yıl önce, cidden faydası olmuştu.

böyle esneklik rahatlık falan olarak bakacaksanız iş görür. ama yok götümüzün çakrası bunun aaağrası falan fasa fiso.

edit: özür dilerim benim hatam. :)

spor abi sonuçta, üstelik yüksek konsantrasyon gerektiren bir şey. illa ki etkisi olur ancak tedavi olarak görmemek lazım, devede kulak kalır tedavinin etkisi yanında.
  • zazazaraeta  (19.01.14 17:08:06 ~ 18:09:38) 
spesifik olarak yoga demeyelim de düzenli yapılan spor işe yarayabilir. Tamamen tedavi etmez fakat daha rahat etmenizi sağlar, en azından rahat uyursunuz. Fakat asıl tedavi ilaçla oluyor. Çok ağır bir yaygınlaşmış anksiyete bozukluğu, okb ve paranoya 3'lüsünü ilaçla yendim ki tek kullandığım da Lustral'dı. Şimdi kendimle çelişeceğim ama sanırım tek başına ilaç değil tedavi eden.


  • rexex  (19.01.14 17:31:12) 
@zazazaraeta

Hocam başlıkta "Yoga ve Anksiyete" yazıyor.

@rexex

Doktor bana günde 3 defa (yarım yarım tam) xanax verdi. 3-4. günü ve çok kötü kafası var, dün de ağır bir sıkıntı yaşadım. Bilmiyorum bir şeylere mi yönelmeliyim diye o yüzden çâre arıyorum.
  • lefteyenine  (19.01.14 17:55:44) 
Yoganın olayı doğru düzgün nefes alıp verip, oksijen doğru düzgün hücrelere ulaşsın, sen spor yapmış ol diye. Onun da spor gibi belirli bir ferahlık sağladığı gerçek. Haliyle her spor gibi ferahlatıp, belirli hormonlar salgılayıp, sistemli nefes alıp verme ile bir miktar dinç olunuyor, biraz kendine getiriyor insanı. Bence çakra çakra dedikleri olay bu.

Ama kundalini uyansın, çakralar açılsın, ensenden-alnından üçüncü göz çıksın, dünya apayrı bir yer olsun, bambaşka bir insan olarak uyanayım olayı ya yok ya da tanıdığım veya duyduğum hiç kimse o yetkinlikte değil.

Kesin çözüm de ne için kesin çözüm? Atıyorum ki şizofreniye kesin çözüm olmaz da uyuşukluğa kesin çözüm olabilir. Depresyona, büyük bir şey değilse yancı tedavi olabilir. Ya da fiziksel olarak güçlendildi diye bağışıklık sistemi kıla tüye hasta olmayı keser.

Edit: Yazıyı okuduktan sonra başlığı ben de unutmuşum. Anksiyete için belki bir yancı olabilir ama onu evde ve dışarda kendi spor yaparak da ulaşabilir. Hani, ayda bir miktar para verip rahatlayacaksa ve buna değecekse, bu para da ona koymayacaksa bir sorun yok. Ama tutup da tüm maaşı oraya yatırıp kundalini uyandıracaksa, o iş yaş.
  • aychovsky  (19.01.14 18:30:36 ~ 18:32:31) 
Ciddi bir çözüm yolu olduğu konusunda "fasafiso" fikrindesiniz özetle ?


  • lefteyenine  (19.01.14 22:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.