[]

Photoshopçular yardım lütfen..

Arkadaşlar photoshop konusunda bir hususa takılmış durumda olup bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.. amaç aşağadaki fotoğrafın bir benzerini photoshopta icra etmek.. Ancak bir hususta takıldım.. hususta şu :

Resimde görüldüğü üzere sandal ile karpuzun birleştiği noktanın hemen alt tarafında dalgalanmalar var.. Bu dalgalanmalar nasıl ve hangi araçla yapılmış ? Şimdiden ilginiz için teşekkürler.. İşte resim

img17.imageshack.us

 
(cok basarili olmasa da) gecisleri yumusatma amaci ile yapilmis bir sey o.
layer'a filter mask ekleyip, siyah-transparan gradient cekmisler.

  • sourlemonade  (11.05.09 14:45:48) 
bana direk fırça ile yapılmış gibi geldi.


  • blackdog  (11.05.09 15:30:35) 
eraser ile silmiş o kadar.
eraser'ın opacity'i düşürün, %20 gibi. sonra silmeye başlayın. aynı noktaya 1-2 kez vurunca istediğiniz etkiyi elde edersiniz.

  • Gulyadkin  (11.05.09 16:27:22) 
opacity'nin yanında hardness'ı da düşürerek silmeyi deneyin. kayıkla denizin birleştiği bölgelerde soft tool ve smudge tool kullanılmış ayrıca.


  • jack of hearts  (11.05.09 17:06:29) 
edit : jack of hearts benden önce davranmış :)

eraser ile yapmış dooru ama araç olarak eraseri seçtikten sonra resmin üstünde sağa tıkla altta handness derecesi var o eraser in kenarını sola çektikçe (mesela % 30 iyi gibi) yumuşatır. sonra teknenin üzerine getirdiğin karpuz layerını yavaş yavaş silersin böle bişe çıkar ortaya...
  • cembirdek  (11.05.09 17:06:57 ~ 17:09:17) 
Ayrıca başarılı bir çalışma olmamış zaten örnekteki...


  • pass  (11.05.09 18:02:59) 
3 tane Mask, 2 tane Erase Tool darbesi ve 3 defa Move Tool ile yapılmış, hepsi bu kadar. Photoshop'a ilk başlayanlar genellikle böyle başlarlar. Sonra gelsin uykusuz geceler (:


  • gozupek  (12.05.09 19:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.