[]

1/8000 Fotoğraf projem hakkında tavsiye alıyorum

Merhaba sevgili duyuru kullanıcıları, 1/8000 isimli bir Fotoğraf Projesine başlayacağım. Benim ihtiyacım olan şey etrafımızda, yaşamımızda, dünya üzerinde çok hızlı gerçekleşen olayları saniyenin 8000'de birinde yakalamak.
Bu açıdan yaklaşırsak üzerinde çalışmam için neleri [hangi konuları] önerirsiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
klasik su dolu balon patlatma, yumurta yere atma yada elektrik kvılcımları filan bu şekilde başlayabilirsin.

bu arada makina sana mı ait ?
pahalı diye biliyordum..

blog felan yapıyosan linki versene
  • olmayaz  (19.01.14 01:51:44) 
Teşekkürler. Evet makine bana ait. 5D Mark II kullanıyorum. geniş açı, portre ve zoom lenslere sahibim. Blog açmadım henüz ama açacağım başladıktan sonra.


  • steam  (19.01.14 01:58:38) 
yıldırım düşmesi olabilir. ha bir de bugün ilk defa köpeklerin nasıl su içtiklerini gördüm. bunu da deneyebilirsin belki:

9gag.com
  • badiparmagi  (19.01.14 02:14:51) 
şu adamlar da fikir verebilir:
www.youtube.com

  • ermanen  (19.01.14 02:57:10) 
kibritin yanma anı, kurşunun bir objeyi parçalaması gibi şeyler de güzel olur


  • apartman teyze  (19.01.14 03:02:26) 
mesela bi ressam hep böcekli resimler yapıyordu sadece böcek fotoları çekebilirsin.. ya da arkadaşların dediği gibi fiziksel değişimler suyun donması falan olabilir. neye en kolay ulaşabileceksen onu çek bence. bi de mesela anladığım kadarıyla sanatsal bi üslup olması için hep aynı şeyi, sadece bi şeyi, farklı şekillerde çekmek gerek... yani bi kız vardı hep zıplıyodu tam havadayken çekilmişti fotoları. bütün fotolar öyleydi kız havada asılı :) scs03.resimyukle.com bu değil ama kız hep böyle fotolar çekmişti de bulamadım şimdi.


edit: buldum
chuknum.com
chuknum.com
injapan.gaijinpot.com
1.bp.blogspot.com

sanat bu işte..
  • vfgerty  (19.01.14 07:06:19 ~ 07:08:12) 
kaynak yapma anı güzel bir kare olabilir.


  • mehmet lutfi  (19.01.14 07:51:51) 
Balon patlaması, kibrit yanması, kurşunun namludan çıkışı falan bence çok klişe olur. Milyon tane örneği var. Bence daha güzel örneklere yönelebilirsiniz. Sallıyorum bir ağaçtan düşen elma, bir kaza (Bunu bulmak zor olabilir), düşen insan, sapandan fırlayan taş, çalışan bir makine vb.

Bir de yine şahsi görüşüm, 1/8000'de çekilecek fotoğraflarda en ufak bir hareket emaresi kalmayacağından o fotoğrafa bakan insanların gerçeğinin hareketli olduğunu algılayabilmesi için baya bir uğraşmanız gerekebilir; mesela makine örneğini verdim ama onu iyi ayarlamazsanız makine çalışmıyormuş gibi çıkar ve pek bir anlamı olmaz.
  • salihdt  (19.01.14 09:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.