[]

Bu laptopun derdi ne çözemiyorum. Bi yardım etseniz lütfen :(

Laptopu ekranından kapatırken son anda tekrar kaldırdım ve o günden itibaren HDD'i laptopun görmesi çok zaman alıyor. Verdiği hatayı ek kısma koydum. Foto temsili.

HDD bozuk değil. Laptop HDD yi görmesi için power tuşuna bastıktan sonra laptopun bi süre ısınması gerekiyor. Bu arada sadece HDD yi değil cdrom u da görmüyor. Laptopu açıyorum, 3 dakika bekliyorum ondan sonra laptopta hareketlenme başlıyor, fanlar çalışmaya başlayınca ctrl alt del yapınca sorunsuz başlıyor alet. Hatta şimdi bozuk laptoptan yazıyorum. 4 saattir de açık makine.

Laptopun içini açıp her şeyi söktüm taktım. Anakart dahil. Patlak matlak bir yer de yok. Her şey normal görünüyor. Bataryasız denedim, bios son update de, kısacası her şeyi denedim.

Neyin bozuk olduğunu anlasam hemen o parçayı değiştiricem ama bi türlü anlamıyorum. Bi fikri olan varsa çok sevinicem çünkü kafayı yemek üzereyim. Alet toshiba p750, garanti dışı ve yaşadığım yerde uygun sevis yok.

 
anakartta sorun var.


  • insect  (18.01.14 23:49:27) 
bana da anakart gibi geliyor. yeni anakart 200 dolar, fakat sorun anakartta değilse 200 dolar da boşa gider gibi. tam olarak nasıl anlayabilirim anakartın bozuk olduğunu?


  • clementine  (18.01.14 23:52:31) 
kanki bana getir ben bakiiim. olmadı yazıcıoglunda arif abiye götürürüz. o söyler ucuza da halleder.


  • insect  (18.01.14 23:53:52) 
yurtdışından sana getirmem zor be abim :(


  • clementine  (18.01.14 23:54:22) 
yoktur orda arif abiler :( memleketin kıymetini bil lan


  • insect  (18.01.14 23:55:02) 
madafaka, evet. sıralamada da bi sorun yok. zaten en çok bios'u kurcaladım. her türlü ayarıyla oynadım. hep böyle hata veriyor. çok acaip ya.


  • clementine  (19.01.14 00:14:37) 
cd rom olmadan sadece hdd bağladığında da bunu mu yapıyor ?


  • orpheus  (19.01.14 01:12:50) 
ayni sorun bende de olmustu yillar once ustelik ayni ozellikleri gosteriyordu, bir sure sonra fanlar asiri calisiyor vs. harddisk'i degistirdim duzeldi. elinde varsa degistirip dene. harddisk zaten asiri pahali birsey degil, ulasimi da kolay.


  • don mike  (19.01.14 01:45:00) 
teker teker denemedim. ikisi de birlikte takılıyken denedim. cd rom u önceliğe aldım az önce, onu da tanımadı bios. laptop ısınınca tanıdı.


  • clementine  (19.01.14 01:45:23) 
don mike, benim diğer laptopun hdd'ini denedim ona da aynı tepkiyi veriyor :(


  • clementine  (19.01.14 01:45:53) 
az sonra hdd'i çıkarıp cd romu hemen görecek mi diye bir deneyeceğim bakalım.


  • clementine  (19.01.14 01:48:14) 
o zaman sorun buyuk ihtimalle anakartta. yakinda tanidigin bir yer varsa laptopu gotur sadece sorunu ogren genelde profesyonel calisan yerler sorunu teshis etmek icin ucret istemiyorlar. en azindan anakart degilse problem ne oldugunu soylerler bir sekilde halledersin. gecmis olsun.


  • don mike  (19.01.14 01:49:35) 
cd-romu da görmedi bios ilk açılışta. bi arkadaş bios pili zayıf olabilir diye bi teori attı. denemeyi düşünüyorum en azından bi kaybım olmaz.


  • clementine  (19.01.14 01:56:56) 
ethernet ve wireless ı disable yaparak açamayı bir deneyebilir misiniz. biostan kapatabilirsiniz.


  • janavarorion  (19.01.14 12:59:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.