[]

ingiltere mi interrail ile avrupa mı?

belki karşılaştırması zor olabilir ama 6 bin lira ile haziranda başlayacak şekilde yettiği yere kadar ikisinden birisini düşünüyor olsanız hangisini seçerdiniz?

haziran-ağustos

londrada kalacak yer, dil kursu vesaireyi ayarlayacak kişi var ama sıkıcı olur gibime geliyor yani 2-3 ay için sanki bir süre sonra durağan bir hal alır diye düşünüyorum sonuçta pahalı bir yer.

interrailde almanyasından fransasına baya bir şehir gezme imkanı var.

sizce avantajları ve dezavantajları ne olur ikisini karşılaştırdığımızda?

 
diline ciddi bir anlamda etkisi olsun istiyorsan londra tabi ki. ayrıca burda sıkılırsan nerde yasayacaksın?

diyorsan kı gezeyım yenı yerler goreyım interrail.
  • cokponcik  (18.01.14 23:22:54) 
yerleşik bir hayat için tabi ki londra yaşanacak bir yer ama ne bileyim 2-3 ay için sanki bir süre sonra durağan bir hal alır diye düşünüyorum sonuçta pahalı bir yer ve alışmak gerekecek daha sonra alışıp orayı bırakmak gerekecek.


  • zebragibi  (18.01.14 23:25:43 ~ 23:28:04) 
iletişim yeteneğine göre karar ver. hızlı aktif bir insansan çok gez. avrupada takıl. bol bol gez.
ama ağırkanlı ve uzun süreli iletişim yetenği olan derin bir insansan ve içine kapanıksan londra derim.

  • zvonimir  (18.01.14 23:29:23) 
süreyi hiç söylememişsin?
ingiltere'de ne kadarı bedavaya gelecek? londra çok güzel bir şehir , gittiğine değer.
gezmeye yine gidersin avrupanın diğer şehirlerine. ayrıca londradayken de gidersin; rynair'le falan.

londra sıkıcı olmaz; dil okulu yap.
  • jimjim  (18.01.14 23:29:35) 
shengen'i de bir zahmet alıverir diye düşündüm : ) 6000'ni bana mı harcayacak


  • jimjim  (18.01.14 23:44:14 ~ 23:44:31) 
İngiltere'de çok güzel bir ulaşım ağı var. Her haftasonu İngiltere'nin bir kentini ziyaret edebilirsin. Bonus olarak Galler'i, İskoçya'yı falan da gezebilirsin. Öte yandan yaz demek İngiltere'de festival mevsimi demektir, Reading'e, Glastonbury'ye falan katılabilirsiniz. Eğer maddi olarak zorlanmazsan ve vize ayarlarsan Londra-Paris trenleri de var (Manş'ın altından). Londra'ya önyargılı yaklaşmayın derim.


  • bazilika  (18.01.14 23:52:03) 
@jimjim süreyi yazmıştım 2-3 ay, para suyunu çekene kadar.
kalacak uygun fiyatlı bir oda var ayrıca bir akraba var fakat çok samimi olmadığım için düşünmüyorum. konaklamadan bir miktar tasarruf ederim bu şekilde.

ayrıca öğrenci olduğum için şengen alamam galiba o yüzden böyle ikili bir ayrım oldu.

@bazilika festivalleri tamamen unutmuşum sırf ikisinden birisi için bile gidilebilir.
  • zebragibi  (19.01.14 01:18:56 ~ 01:19:06) 
Bence de Londra'da dil okulu yap. Ayrıca tam aksi öğrenci olduğun için Schengen vizesini daha kolay alırsın önemli olan Türkiye'ye tekrar gideceğini garanti edebilmek vize alırken. Hali hazırda devam eden okulunun yanında bir miktar da bankada para gösterirsen sana ya da ailene ait, çok rahat alırsın Schengen vizesini.


  • nec12  (19.01.14 17:16:55) 
pardon ben görmemişim :/
shengen'i öğrenci olduğun için daha kolay alırsın.
ayrıca yine söylüyorum her şekilde londra ;) istediğin yerleri yine gez ama hobi olarak gez.
pişman olmayacaksın.

*bir yerde turist olmakla öğrenci olmak arasında çok fark var. özellikle vize alman gereken bir yerde.
**ayrıca küçük de olsa bir detay var; cv'n bilmem ne okulunda şu kadar süre dil eğitimi aldım yazabilirsin. öte yandan interraille it gibi gezdim yazmak pek olmaz.
  • jimjim  (20.01.14 08:21:27 ~ 09:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.